Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pentium 4: forró helyzet

Dotkom

Pentium 4: forró helyzet

Jövő év elején érkeznek az új mobil Pentium 4 chipek, úgy kell majd lehűteni a hangulatot.

Az Intelhez közeli források szerint március végén, április elején jelennek majd meg az 1,6 GHz-es és 1,7 GHz-es mobil chipek.

Azonban a források szintén beszámolnak arról, hogy az új Pentium 4-ek jóval energiaigényesebbek lesznek, mint a jelenlegi Pentium III-M processzorok, vagy a vetélytárs mobil Athlon 4-ek.

Ennek eredményeként a notebook-gyártók kénytelenek lesznek extra intézkedéseket tenni a Pentium 4-es termékvonalaik esetében. Minden bizonnyal szükség lesz egy második, a hőt a gépből eltávolító ventilátorra, valamint nagyobb akkumulátorokat használata is ajánlatos lesz, ami viszont nehezebbé teszi a gépeket.

E megoldásra váró problémák miatt igen valószínű, hogy csupán a közepes, illetve nagyobb notebookokba kerülnek majd csak bele az új Intel chipek, a piaci szegmens felső kategóriáját megcélozva.

Ugyanakkor a piac többi szegmensében sem lesz hiány az újdonságokból, jövőre várhatóak az alacsony és az extra alacsony fogyasztású Pentium III processzorok, valamint néhány mobil Celeron is kiadásra vár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés