Connect with us

technokrata

Komplett védelem az internetes támadásoktól

Dotkom

Komplett védelem az internetes támadásoktól

A Symantec mindig nagy gondot fordított ügyfelei biztonságára, a most megjelent Enterprise Security Manager 5.5-ös verziója nagyfokú védelmet kínál.

Megjelent a Symantec Enterprise Security Manager (ESM) 5.5-ös verziója, mely kiemelkedő skálázhatósága és teljesítménye, valamint a többi biztonsági megoldással való együttműködése révén széleskörű védelmet nyújt az Internetről érkező támadások ellen.

A Symantec LiveUpdate technológiájának köszönhetően az ESM 5.5-öt használók könnyen letölthetik a biztonsági frissítéseket a cég szerveréről. Továbbfejlesztették a termék vírusjelentési képességét és nagy gondot fordítottak a könnyebb használhatóságra is.

Még szabadabb kezet kaptak a rendszergazdák a termék konfigurálásában (növelve ezzel a biztonsági hatékonyságot): a testreszabható biztonsági szabályok létrehozása, telepítése és kezelése könnyebbé vált mind a helyi, mind a nemzetközi hálózatok kezelése esetében. A grafikus felületű központi konzolon keresztül több mint 2000 különböző biztonsági ellenőrzést lehet végrehajtani a legváltozatosabb rendszerkörnyezetekben: Windows NT/2k/XP, Solaris, HP-UX, AIX, Red Hat Linux és még jó néhány UNIX rendszer, Novell NetWare, OpenVMS és IBM iSeries (AS/400) képes futtatni a programot.

Az ESM főbb jellemzői közé tartozik a LiveUpdate, melynek révén könnyen és ami a leglényegesebb: gyorsan juthatunk hozzá a biztonsági frissítésekhez; a részletesebb, testreszabható vírusjelentés, a testreszabható biztonsági szabályok gyors export/importja (ezzel sok, telepítési munka megspórolható) is. Említésre méltó még a főbb adatbázis-típusok támogatottsága (Oracle, SQL Server, Microsoft Access).

Az 5.5-ös ESM működése kétszintű hierarchiára épül: a rendszerenként feltelepített ”ügynök” megvizsgálja a sérülékeny pontokat, majd jelenti ezt a központi elemnek (a menedzsernek), mely elemzi és értékeli, majd eltárolja a beérkezett információkat. Az ellenőrzések a testreszabott biztonsági szabályok szerint futnak, de rendelkezésre áll egy általános biztonsági szabály is. A feladatkritikus e-business alkalmazások még nagyobb biztonsága a kiegészítő modulok alkalmazásával érhető el.

Kifejezetten ehhez a termékhez igazították az Intruder Alert (ITA) 3.6-os verzióját, melynek segítségével könnyen észlelhetők a rendszerbe történt behatolások. A program folyamatosan ellenőrzi a veszélyeztetett adatok felhasználását, a nem jogosult, vagy ártó szándékú hozzáféréseket, illetve a biztonsági szabályokkal szemben történő visszaéléseket. Az ITA felderíti a rendszert érő behatolásokat és erről rögtön tájékoztatja a rendszeradminisztrátort. Tökéletesen kiegészíti az egyéb, általánosságban rendelkezésre álló biztonsági megoldásokat és szintén rendelkezik a LiveUpdate nevű, azonnali frissítést kínáló technológiával.

Az 5.5-ös ESM egy fontos része a Symantec Enterpise Security-nek, mely bármekkora cég számára lehetővé teszi biztonsági szükségleteinek kielégítését. A termék gateway-ek, szerverek és kliensek védelmét is nagy hatékonysággal biztosítja vírusvédelmével, tűzfal-technológiájával, behatolás érzékelő és sebezhetőség kezelő tulajdonságaival.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin