Connect with us

technokrata

A Sharp bejelentette új, linuxos PDA-ját

Dotkom

A Sharp bejelentette új, linuxos PDA-ját

A Sharp az Egyesült Államokban bejelentette legújabb Zaurus tenyérgépét, amelyen az ingyenes Linux operációs rendszer némileg átalakított változata fut.

A Zaurus SL-5500-asban egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor és 64 MB memória található, és az eszköz a CompactFlash és Secure Digital memóriakártyákat egyaránt képes kezelni. TFT LCD kijelzője 16 bites színárnyalatot tud megjeleníteni. A gépen a Lineo cég kifejezetten PDA-kra optimalizált Linux rendszere fut, amellyel Java programok futtatása is lehetséges.

Egy másik fontos újdonság, hogy ezt a tenyérgépet egy kihúzható billentyűzettel is ellátták, ami a szövegbevitelt könnyíti meg. A Sharp egyelőre nem közölte az eszköz pontos árát, de várhatóan 500 dollár körüli összegbe fog kerülni az új zsebgép, amelynek boltokba kerülése az Egyesült Államokban a jövő év első negyedévében várható, míg Európában valamivel később fog debütálni.

A Sharp partnerein keresztül egyébként vállalatok számára számos szolgáltatást fog kínálni (például hozzáférés a céges adatokhoz, e-mailekhez), és az új Zaurushoz rengeteg kiegészítő lesz kapható, többek között 802.11 és Bluetooth adatkommunikációs modulok (az első negyedévben), később pedig egy GPRS modem is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin