Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sharp bejelentette új, linuxos PDA-ját

Dotkom

A Sharp bejelentette új, linuxos PDA-ját

A Sharp az Egyesült Államokban bejelentette legújabb Zaurus tenyérgépét, amelyen az ingyenes Linux operációs rendszer némileg átalakított változata fut.

A Zaurus SL-5500-asban egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor és 64 MB memória található, és az eszköz a CompactFlash és Secure Digital memóriakártyákat egyaránt képes kezelni. TFT LCD kijelzője 16 bites színárnyalatot tud megjeleníteni. A gépen a Lineo cég kifejezetten PDA-kra optimalizált Linux rendszere fut, amellyel Java programok futtatása is lehetséges.

Egy másik fontos újdonság, hogy ezt a tenyérgépet egy kihúzható billentyűzettel is ellátták, ami a szövegbevitelt könnyíti meg. A Sharp egyelőre nem közölte az eszköz pontos árát, de várhatóan 500 dollár körüli összegbe fog kerülni az új zsebgép, amelynek boltokba kerülése az Egyesült Államokban a jövő év első negyedévében várható, míg Európában valamivel később fog debütálni.

A Sharp partnerein keresztül egyébként vállalatok számára számos szolgáltatást fog kínálni (például hozzáférés a céges adatokhoz, e-mailekhez), és az új Zaurushoz rengeteg kiegészítő lesz kapható, többek között 802.11 és Bluetooth adatkommunikációs modulok (az első negyedévben), később pedig egy GPRS modem is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés