Connect with us

technokrata

A GameCube legyőzi Harry Pottert?

Dotkom

A GameCube legyőzi Harry Pottert?

Az emberek még a filmes bevételi rekordot megdöntő Harry Potternél is jobban kedvelik a Nintendo új konzolját. Vajon mi lesz az Xboxszal?

Az Egyesült Államokban múlt héten vasárnap piacra került GameCube készülékek egy nap alatt 100 millió dollár értékben keltek el. Átlagosan 2,5 játékot vettek az új masinával együtt (a játékok egyébként darabonként 49,95 dollárba kerülnek). A Harry Potter mesefilm által három nap alatt elért 90 millió dolláros bevételt alaposan felülmúlták a Nintendo-nál.

Egy gyors felmérés szerint a leszállított 700 ezer darab konzol 43 százalékát már eladták. A japán cég hetente 100 ezer darabot szándékozik eladni az amerikai piacon, ez évben összesen 1,2 millió játékgépet.

A konkurens Microsoft Xboxa – melynek kiszállított modelljeinek 73 százaléka (219 ezer darab) már gazdára talált – kerek száz dollárral kerül többe a Nintendo masinájánál, és ennyi az ára a Sony PlayStation2-jének is. Mindhárom cég igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani az amerikai videójáték piacból. Elemzők szerint ez az év felülmúlhatja az 1999-es 6,1 milliárd dolláros rekordforgalmat is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin