Connect with us

Hirdetés

technokrata

Yahoo: 400 fős elbocsátás

Dotkom

Yahoo: 400 fős elbocsátás

A Yahoo portál üzemeltetői átszervezéseket hajtanak végre a cégben, ennek eredményeként pedig 400 dolgozónak kell majd távoznia.

A Yahoo új stratégiájának lényege, hogy nem csak a webes reklámokból tartaná fent magát a cég, hanem exkluzív fizetős tartalmakat kínálna előfizetéses rendszerben a látogatóknak, illetve bevétel-megosztásos ügyleteket köt majd különböző Internet-szolgáltatókkal. Így 2004-re a reklámokból származó bevételek csupán a forgalom felét tennék ki, míg jelenleg ez az arány még 76 százalék.

Jelentősen, 44-ről 6-ra fog csökkenni az átszervezések révén a Yahoo részlegeinek száma (néhány szolgáltatás meg is szűnik), valamint a dolgozók 13 százalékát – világszerte összesen 400 embert – elbocsátják. A létszámleépítésre már a harmadik negyedéves eredmények ismertetésekor utalt a Yahoo, ám ekkor még nem volt ismert, hogy hány embertől fog megválni a cég. Ugyanakkor a vállalat 100 új embert fog alkalmazni, akiknek az átszervezett divíziók munkáját kell majd segíteniük, pontosabban növekedést elérniük.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés