Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hewlett-Packard 2001/IV: jó és rossz egyaránt

Dotkom

Hewlett-Packard 2001/IV: jó és rossz egyaránt

A Hewlett-Packard a Compaq-kal való egyesülési hercehurca közepette a tavalyi évhez képest 18 százalékkal gyengébb negyedik negyedéves eladásokat produkált.

A pénzügyi jelentés szerint a HP negyedéves forgalma 10,9 milliárd dollár volt, alulmúlva az előző év ugyanezen időszakának 13,3 milliárdos eladásait, ugyanakkor fejlődést eredményezve az idei harmadik pénzügyi negyedévhez képest, mikor 10,3 milliárdos eladásokat produkáltak.

A cég jelentése szerint a nettó profit 97 millió dollár, 5 cent részvényenként, beleértve a 282 milliós átszervezési és egyéb kiadásokat. Egy évvel ezelőtt a nyereség 922 millió dollár volt, 45 cent részvényenként.

A Wall Street jól reagált az elemzők által előrejelzett eredményekhez képest (9,87 milliárdos forgalmat becsültek) jobb mérlegre, így a piac nyitása után a HP részvényeinek árfolyama 10 százalékkal emelkedett.

A Hewlett-Packard részéről azonban ezeknek az eredményeknek ára volt, számos megszorító intézkedést és átszervezéseket kellett eszközölnie, többek között nagyjából 4000 embert bocsátottak el a negyedik negyedév során, és további 2000 munkahely megszüntetését helyezte kilátásba.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés