Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első működő tábla PC!

Dotkom

Az első működő tábla PC!

A COMDEX megnyitóján Bill Gates számos tábla PC prototípusát mutatta be működés közben.

Ezekben a gépekben az a közös, hogy mindegyikük érintőképernyővel rendelkezik, és a Windows XP speciális változata fut rajtuk. Ezúttal többek között a Compaq, az NEC, a Toshiba, az Intel és más cégek mutatták be a gyakorlatban azt, hogyan is képzelnek egy tábla PC-t. A hírek szerint egyes gépek leginkább a kisgyerekek rajztábláihoz hasonlítanak, mások egy notebook számítógépre emlékeztetik a szemlélőt, megint más modellek pedig csak körülbelül akkorák, mint egy átlagos palmtop.

Az összes új gépen a Microsoft legújabb operációs rendszere, egy, a tábla PC-k igényeinek megfelelően átalakított Windows XP, hivatalos nevén a Windows XP Tablet Edition fut. Bill Gates a gépek bemutatásakor elmondta, reményei szerint ezek az újfajta számítógépek már a jövő évben kereskedelmi forgalomba kerülnek.

A tábla PC ”cerkával” gyakorlatilag úgy használható, mint egy jegyzettömb, amely extra funkciókat is nyújt, például szövegszerkesztés terén. Egy átlagos gép 1,5-2 kilogramm súlyú, nagyfelbontású kijelzőjén pedig e-könyvek is könnyedén olvashatók.

Gates beszédétől és bemutatójától függetlenül a National Semiconductor is bemutatta saját tábla PC-jét, amely az Origami nevet viseli. A készülékben a gyártó Geode SC3200-as chipje ketyeg, 640*480-as felbontást megjeleníteni képes 4 inches TFT kijelzővel. Integrált mikrofonnal és hangszóróval, Bluetooth-támogatással, USB porttal, illetve egy Compact Flash bővítőhellyel rendelkezik, és nem a Windows XP Tablet Edition, hanem az XP Embedded fut rajta.

Az Origami egyében digitális kameraként, mobiltelefonként, PDA-ként, netező eszközként és videókonferencia-terminálként is funkcionál. Jövőbeni fejlesztésekkel az eszköz GPRS, illetve 3G mobil terminálként is használható lesz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés