Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terjed az interaktív televíziózás

Dotkom

Terjed az interaktív televíziózás

A Charter Communications bejelentette, hogy hosszútávú szerződést kötött a Microsofttal, miszerint licencelik a szoftveróriás interaktív televíziózási szoftverét.

A szerződést hét évre kötötték meg, ez idő alatt 1 millió Charter ügyfél használhatja. A Microsoft TV segítségével lehetőség nyílik e-mailt küldeni, Interneten böngészni, valamint elérni a helyi és a nemzeti hírszolgáltatásokat. A St. Louis-ban alapított Charter Communications egyike az Egyesült Államok legnagyobb kábelszolgáltatóinak: több mint 40 államban, több mint 7 millió előfizetőnek biztosítják szolgáltatásaikat.

A Microsoft TV egy interaktív televíziózást lehetővé tevő szoftver, melyet főként set-top boxokban használnak a kábelszolgáltatók – nagyobbrészt Európában. A Microsoft TV csoportjának a szerződés azért is jól jön, mert a szoftver körüli késlekedések nem vetettek túl jó fényt a cégre.

Az interaktív televíziózás piaca nagy növekedés előtt áll, de a legtöbb vállalat egyenlőre kivár a döntő lépésekkel. Néhány cég azonban már most nagy erőfeszítéseket tesz a piac fejlettségének előremozdítása érdekében. Az AT&T például az alacsonyabb árkategóriás szegmenst célozta meg.

A Charter a Motorola DCT-5000 set-top boxokon teszteli a szolgáltatásokat. Ez a fajta készülék fejlettebb az AT&T-nél használt Motorola CDT-2000-nél.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés