Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sharp: linuxos PDA

Dotkom

Sharp: linuxos PDA

A Sharp végre elkészült SL-5000-es tenyérgépével, amelynek fő érdekessége, hogy a Linux operációs rendszer speciális változata fut rajta.

Az új termék várhatóan 2002 első negyedévében kerül majd kereskedelmi forgalomba, és a jelenlegi információk szerint típustól függően körülbelül 400-600 dolláros áron lesz megvásárolható. A fejlesztők számára már most elérhető a masina első változata. Az SL-5000D Developers Edition, illetve a később megjelenő 32 MB-os SL-5000-es modellek paraméterei gyakorlatilag megegyeznek. A drágábbik változat 64MB memóriával lesz ellátva.

A tenyérgép belsejében egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor, 16 MB Flash ROM, 32 MB SDRAM található, megjelenítője pedig 240*320 pixeles felbontás megjelenítésére képes színes TFT LCD kijelző. Ezenkívül a masina CompactFlash TypeII, illetve SD-kártya bővítőhellyel is rendelkezik Az eszköz hossza 138 mm, szélessége 74 mm, vastagsága 18 mm, tömege pedig 188 gramm, a mellékelt kijelző-védővel együtt pedig 206 gramm.

Az SL-5000-esen az Embedix Linux 2.4-es változata fut, ami a Jeode PersonalJavával, illetve Qt Palmtop Environmenttel egészül ki, ezáltal linuxos és Javában írt alkalmazások futtatása egyaránt lehetséges. A Sharp új tenyérgépe teljeskörű POP3/SMTP támogatást biztosít, jár hozzá az Opera 5.0 for Linux webböngésző, illetve képes MPEG1 videó és MP3 audio állományok lejátszására is, de természetesen a PDA-kon megszokott alkalmazások – határidőnapló, címlista, számológép, képnézegető stb. – is megtalálhatók rajta.

A Sharp linuxos palmtopjának érdekessége, hogy a szabványos kézírásfelismerésen alapuló “cerkás” bevitelen – amelyet e gép esetében a Graffiti-felület híján egy úgynevezett Pick Board technológiával fognak megvalósítani – kívül egy aprócska billentyűzettel is kezelhető, ami a PDA-aljából húzható elő. Természetesen használható a kijelzőn megjelenő virtuális billentyűzet is.

USB portra csatlakoztatható bölcsőjén keresztül a PC-hez illesztve az SL-5000-esen lévő adatok szinkronizálhatók a Microsoft Outlookkal is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés