Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu: további elbocsátások

Dotkom

Fujitsu: további elbocsátások

A Fujitsut igencsak megviseli a technológiai szektor mélyrepülése. Első féléves eredményei katasztrófálisak, további 4500 fő elbocsátása várható.

Az akadozó félvezető és kommunikációs berendezés eladások miatt Japán legnagyobb számítógépgyártója szerdán 1.43 milliárd dolláros nettó veszteséget jelentett be az április és szeptember közötti időszakra vonatkozóan.

A jövő márciusban végetérő pénzügyi év egészét tekintve a Fujitsu még reménykedik az összességében vett pozitív mérlegben, de az elemzők szerint igen könnyen előfordulhat, hogy még egy jó második félév mellett is negatívban végzi az évet.

A legfrissebb előrejelzések szerint a 2001-2002-es évben 42.56 milliárd dolláros forgalom mellett 2.53 milliárd dolláros nettó veszteségre lehet számítani, szemben a júliusi becslésekkel, mikor még 1.8 milliárdos nettó veszteséget prognosztizáltak 44.2 milliárdos eladások mellett.

A cég ezenkívül kénytelen még augusztusban bejelentett, 16.400 fős leépítését megtoldani további 4500 fős elbocsátással, a költségek további csökkentése érdekében.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés