Connect with us
Hirdetés

technokrata

Microsoft 2001/III: befektetési veszteségek

Dotkom

Microsoft 2001/III: befektetési veszteségek

A szoftveróriás 2002-es üzleti évének első negyedévét erős forgalommal és masszív nyereséggel zárta volna, azonban a befektetési veszteségek negatívan befolyásolták az eredményeket.

A 980 millió dolláros beruházási veszteség figyelembevételével a szoftveróriás első pénzügyi negyedévében 1,28 milliárd dolláros, részvényenkénti 23 centes nettó nyereségre tett szert. A veszteséget leszámítva ez az érték 2,9 milliárd dollár. (A First Call által megkérdezett elemzők korábban 39 centes egy részvényre eső profitot jósoltak a Microsoftnak.)

Hat százalékkal 6,13 milliárd dollárra növekedtek a vállalat bevételei az egy évvel ezelőtti 5,77 milliárd dollárhoz képest, azonban az eladásokban némi csökkenés mutatkozott. A Microsoft asztali PC-re szánt alkalmazásainak eladásaiból 2,19 milliárd dolláros bevételre tett szert, ami ugyan 2 százalékkal magasabb a tavaly ilyenkori forgalomnál, ám jócskám elmarad az előző negyedév 2,51 milliárd dollárjától.

A Windows operációs rendszerek eladásából 2,02 milliárd dollárt kasszírozott be a szoftveróriás, ami 7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, azonban egy picivel elmarad a legutóbbi negyedévben elért mennyiségtől. Az Office irodai programcsomag elsősorban a vállalatok körében volt népszerű, a corporate licencek eladása továbbra is erős maradt, míg a kiskereskedelmi piacon elég gyengén teljesített.

Az asztali és szerver szoftverek és szolgáltatásokból származó bevételek összességében 7 százalékkal 5,4 milliárd dollárra növekedtek a tavalyi évhez képest, azonban alatta maradnak az előző negyedév 5,84 milliárdjának.

A 2002 második pénzügyi negyedévre a Microsoft 7,1-7,3 milliárd dolláros eladásokat jósol 2,8-2,9 milliárd dolláros (49-50 centes egy részvényre eső) nyereség mellett.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés