Connect with us
Hirdetés

technokrata

Xbox-szerviz – előrelátás?

Dotkom

Xbox-szerviz – előrelátás?

A Solectron kedden bejelentette, hogy aláírt egy szerződést a Microsofttal, mely szerint a közeljövőben megjelenő, Xbox névre keresztelt játékkonzol minőségellenőrzését és javítását végzik az észak-amerikai régióban.

Az üzlet azért figyelemreméltó, mert a Solectron egyik legjelentősebb versenytársa, a Flextronics gyártja az Xbox-ot. Egyes elemzők becslése szerint az üzlet 1 milliárd dollárt jelenthetne évente a Flextronics-nak.

A Solectron anyagi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, de a vállalat bejelentette, hogy vizsgáló-javító üzemeket létesítenek a memphisi központjukban, ezenkívül Torontóban és a mexikói városban Guadalajara-ban is. Egyébként Guadalajara-ban van a Flextronics cég azon gyára is, ahol az Xbox-okat előállítják az észak-amerikai piac ellátására.

Az Xbox megjelenésére az Egyesült Államokban november 15-én, Európában és Japánban a jövő év elején számíthatunk. A tervezett november 8-i piacra dobást gyártási problémák miatt tolták ki egy héttel. A Microsoft eredetileg 600-800 ezer Xbox legyártását tervezte a megjelenésre, de még nem tudni, hogy mennyi áll majd rendelkezésre az első napon. Ipari elemzők szerint az indulásra 300 ezer darab készül el.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés