Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar csapat ír történelmet az e-sport világában

Lenovo Legion Honvéd

E-Sport

Magyar csapat ír történelmet az e-sport világában

Magyar csapat ír történelmet az e-sport világában

Bemutatkozik a Lenovo Legion Honvéd e-sport csapat

A világon elsőként indít hibrid, vagyis egyszerre két játékban is induló e-sport csapatot a Lenovo Magyarország és a Budapesti Honvéd Sportegyesület. A hat fős magyar team ezentúl Lenovo Legion Honvéd néven képviselteti magát a legnagyobb gamer versenyeken, ahol Counter-Strike: Global Offensive és a Valorant játékokban mérettetik meg magukat nem csak a hazai, de a nemzetközi mezőnyben is.

2018-ban a Lenovo Magyarország és a Budapesti Honvéd Sportegyesület hozta létre Magyarország első profi e-sport edzőtermét. A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia célja a kezdetek óta, hogy a hozzájuk csatlakozó gamerekből profi e-sportolókat neveljen a legkiválóbb hazai edzők segítségével.

„Évek óta elkötelezettek vagyunk a hazai gamer közösség, valamint e-sport támogatásában. Két évvel ezelőtt nagy örömmel jelentettük be, hogy a Lenovo Magyarország névadó szponzora lett a Budapesti Honvéd Sportegyesület e-sport szakosztályának, azaz a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémiának. A Lenovo Legion Honvéd csapat megalakulása pedig egy újabb fontos mérföldköve annak a sikeres együttműködésnek, amelynek köszönhetően most tehetséges magyar gamerek csapatban, nemzetközi szinteken is komoly eredményeket érhetnek el az e-sport világában.”

– mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A technológiai vállalat és a nagy múltra visszatekintő sportegyesület együttműködése most tehát egy olyan mérföldkőhöz érkezett, melyre ezidáig a nemzetközi mezőnyben sem volt példa. A két szervezet támogatásával ugyanis elsőként alakul meg az a hat fős hibrid csapat, amely a Counter-Strike: Global Offensive és a Valorant játékokban egyaránt a legjobb eredményekért indul majd. Bár a két játék mind a játékmenetét, mind a mechanikáját illetően hasonló, eddig még sehol nem volt példa arra, hogy egy csapat mindkét játékban megmérettesse magát az e-sport legnagyobb versenyein.

„A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia életében új fejezet kezdődik azzal, hogy most már nem csak az utánpótlásra helyezzük a hangsúlyt, hanem elkezdünk egy tapasztalt és idehaza egyértelműen az élmezőnybe tartozó játékosokból álló csapatot menedzselni, a legnépszerűbb e-sport játékokban. Rövidtávú célunk, hogy a következő hónapokban mind a hazai CS:GO, mind a hazai Valorant versenyeken jó, sőt rendre dobogós helyezést érjenek el a srácok, hosszabb távon pedig természetesen a nemzetközi porond a cél.”

– mondta el Mezei „Cobain” Péter, a Budapesti Honvéd Sportegyesület e-sport szakágvezetője.

Játékosok:

Sebestyén András vagy ahogy az e-sport világában ismerik „Sebi”, a magyar gamer közösség egyik jól ismert tagja, akit a hazai mezőny egyik legjobb irányítójaként tartanak itthon számon. Ezt eddigi eredményei is alátámasztják: számos PlayIT és ICL győzelme mellett részt vett a Magyar Nemzeti E-sportbajnokság (MNEB) mindkét szezonjában, de az ex-BudapestFive csapat irányítójaként is szerepelt az elmúlt években.

Szőke „Camper” Tamás nem csak a csapat mesterlövésze, de a hazai közösség egyik legtehetségesebbnek tartott snipere is. A fiatal játékos 7 éve játszik CS:GO-n, ügyességét a Magyar Nemzeti E-sportbajnokságon is bizonyította és csak úgy, mint Sebi ő is a legendás ex-BudapestFive csapatát erősítette éveken át. Bár a Valoranttal mindössze 2 hónapja játszik, a játék világa az első pillanattól fogva magával ragadta.

Czuprák „C7upiX” Bálint is megjárta a hazai gamer versenyek legtöbbjét. Ex-BudapestFive tagként csatlakozott az újonnan alakult Lenovo Legion Honvéd csapathoz, ahol minden bizonnyal a CS:GO világában szerzett tapasztalatait fogja kamatoztatni. A két játék közül egyelőre ez is maradt a kedvence; eltökélt szándéka, hogy a Lenovo színeiben nemzetközi elismeréseket is bezsebeljen.

Holecz „arbie” Kornél: arbie 2015 óta játszik CS:GO-n, az utóbbi években pedig az egyik legtöbbet fejlődött játékosként tartják számon, kitartó munkájának köszönhetően a magyar válogatottba is meghívást kapott. Arbie több kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhet: az MNEB második szezonjában második helyen végzett csapatával, 2019-ben pedig összemérhette tudását a világ legjobbjaival a hazai V4 Future E-sport fesztiválon. Bár szívéhez közelebb áll a CS:GO világa, érdekesnek találja a két játék együttes gyakorlását.

Jurus „Kamion” Zsolt: 5 évnyi CS:GO-t tudhat maga mögött Kamion is, aki szintén részt vett az MNEB második szezonjában, illetve az ICL 54-en 1. helyen végzett csapatával. Kamion az egyik legjobb hazai aimer, egyedüli reflexekkel bíró játékos. Célja, hogy minél profibb gamer legyen és ne csak a hazai, de a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő eredményeket érjen el.

Gede „balage” Balázs: A „balage” név az Apex Legends scenejéből lehet ismerős a gamerek számára. A Lenovo Legion Honvéd csapatában a Valorant játékban ő a legrutinosabb, ugyanis már a nyílt béta óta igen komoly energiákat fektet abba, hogy a lehető legjobb legyen. Célja, hogy az új csapatával Valorant játékban nemzetközi szinten is erős csapattá válhassanak.

Az új csapat a közeljövőben számos versenyen mérettetheti meg magát. Eredményeiket az Akadémia hivatalos Facebook oldala mellett, a Budapesti Honvéd Sportegyesület e-sport szakágának hamarosan induló Twitter és Instagram oldalán is figyelemmel követhetjük.

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés