Connect with us

technokrata

A hónap végén jön a Telegram-előfizetés

telegram

App

A hónap végén jön a Telegram-előfizetés

A hónap végén jön a Telegram-előfizetés

Még ebben a hónapban bevezeti az előfizetéses modellt a világ egyik legismertebb azonnali üzenetküldő- és közösségi platformja, a Telegram. Az előfizetők szokás szerint prémium funkciókat kapnak, illetve reklámmentességet kapnak majd.

Júniusban a Telegram is bevezeti a havi előfizetéses modellt, de ez nem jelenti azt, hogy a meglévő felhasználók által kedvelt és széles körben használt funkciókért cserébe a jövőben pénzt kérne a platform üzemeltetője – jelentette be pénteken saját Telegram-csatornáján Pavel Durov, a szolgáltatás alapítója. A “Premium” csomag helyette új, exkluzív funkciókat, illetve általában véve több erőforrást biztosít majd a fizetős felhasználók számára.

Bár a fentiek kapcsán egyelőre nem közöltek konkrétumokat, Durov a blogposztban utalt rá, hogy a Premium előfizetők részére lehetővé válik majd a nagyobb méretű fájlok feltöltése és megosztása (esetleg gyorsabb feltöltése), emellett elérhetők lesznek kizárólag a fizetős ügyfeleknek szánt üzenet-reakciók és matricacsomagok is.

Durov szerint a fizetős csomag bevezetése szükségszerű lépés volt a platform életében annak érdekében, hogy a dinamikusan növekvő aktív felhasználói bázis (melynek száma mára meghaladja az 500 millió főt) kiszolgálása kapcsán felmerülő költségek egy részét fedezni tudja a szolgáltató.

A Telegram jelenleg jórészt reklámbevételekből él, az alapító szerint ugyanakkor egyelőre nem kell attól tartani, hogy a reklámok a privát chatekbe is bekerülnek majd – a Premium előfizetők viszont minden jel szerint teljes reklámmentességet fognak majd kapni.

Hogy pontosan mennyi pénzért cserébe, azt egyelőre nem közölte a Telegram, a kliens bétaverziójából kinyert adatok alapján azonban arra lehet számítani, hogy a prémium szolgáltatás havi előfizetési díja 4,99 dollár lesz majd.

Forrás: HWSW

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu