Connect with us

technokrata

Új hasznos funkcióval bővül az EESZT alkalmazása

eeszt

App

Új hasznos funkcióval bővül az EESZT alkalmazása

Új hasznos funkcióval bővül az EESZT alkalmazása

Hamarosan egy úgynevezett digitális betegútmenedzsmenttel bővülhet az e-egészségügyi rendszer, az EESZT.

A megoldással tervezhetővé válik a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig.

Digitális Betegútmenedzsment Applikáció (BetMen) – így nevezik azt a technológiai szolgáltatást, amelyet a Roche Magyarország Kft. az Országos Kórházi Főigazgatóságnak adományoz. A cég a kormány stratégiai partnereként egy olyan globális és integrált megoldást kínál, mely végigkíséri a pácienst a teljes betegútján: korai kezelést nyújt, lehetővé teszi a megelőzést, elkerüli a szükségtelen terápiákat és folyamatosan értékeli az elvégzett kezelések hatékonyságát.

A BetMen, amely hamarosan bekerül Magyarország e-egészségügyi rendszerének, az EESZT-nek az androidos eszközökre készített, valamint az iPhone-okra szánt applikációjába, arra kínál megoldást, hogy tervezhetővé tegye a betegellátást az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig.

A platform kezelési tervet, időpontfoglalási rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, a háziorvosnak, a szakorvosnak és a páciensnek, mindezt úgy, hogy az a beteg minél gyorsabb gyógyulását szolgálja a lehető legkisebb klinikai terheléssel. A kezelési tervvel, a terápiákkal kapcsolatos tapasztalatok alapján a kezelések közben is módosíthatók a terápiás eljárások, a páciens visszajelzései iránymutatóak a háziorvos és a szakorvos számára is.

Raffaella Bondi, a Roche Magyarország ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a cég 2030-ig szeretné elérni, hogy a jelenlegihez képest háromszor-ötször több innovatív megoldás jusson el a betegekhez, 50 százalékkal alacsonyabb költségen.

„A koronavírus-válság olyan új kihívások elé állított bennünket, amelyek rávilágítottak az egészségipari innovációk nemzetstratégiai jelentőségére”

– mondta el az átadón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A Digitális Betegútmenedzsment Applikáció fejlesztését a Roche 100 százalékos tulajdonában álló Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztésért Alapítvány (SzEFA) menedzselte együttműködésben a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel.

Az applikáció segítségével a finanszírozó vagy ellátó előre tervezheti a kapacitásokat, nyomon követheti a betegutakat, szükség esetén beavatkozhat. Értékalapú kimutatások készíthetők intézményenként, orvosonként. A statisztikák pontos képet adnak a kezelések hatékonyságáról, a források felhasználásáról, az egyedi „jó gyakorlatok” kidolgozásáról, megvalósításáról.

Forrás: HVG

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu