Connect with us

technokrata

A Google Meet szól annak, aki visszhangzik

google meet

App

A Google Meet szól annak, aki visszhangzik

A Google Meet szól annak, aki visszhangzik

Nem képes mindig mesterségesen kiszűrni a rendkívül zavaró zajt.

Az elmúlt bő egy évben a járványhelyzet miatti kényszerűségből milliók ismerkedtek meg első kézből a videócsevegés előnyeivel és hátrányaival.

Az utóbbiból jó néhány van, a pusztán technikai jellegűek közül a beszélgetőpartner kamerájának sötét képe, a kép és a hang akadozása, továbbá az audió visszhangzása tűnnek a leggyakrabban előforduló malőröknek.

Ugyan mindhárom gond rendkívül bosszantó, azonban a visszhangzási probléma sokak szívében különleges helyet foglal el, hiszen nagyon nehézzé teszi a másik beszédének megértését és követését, különösen fárasztó miatta a fókuszált gondolkodás. Emiatt a videócsevegő szolgáltatások jókora részéhez hasonlóan a Google Meet is próbálja gépi módon detektálni és kiszűrni a visszhangot, azonban nem képes mindig jó munkát végezni.

A Google tudósai vélhetően jelentős kutatási és fejlesztési munkát követően most előálltak egy újabb lehetséges megoldással a problémára: mostantól a Meet egy felugró értesítésben szimplán értesíti a visszhang okozóját a gondról, majd az illető egy súgóoldalon információkat olvashat a jelenség lehetséges okairól és megszüntetési lehetőségeiről.

AZ UTÓBBIAK KÖZÉ TARTOZHAT PÉLDÁUL A MIKROFONJÁNAK NÉMÍTÁSA, MIKOR NEM BESZÉL, VAGY A MIKROFONOS FÜLHALLGATÓ HASZNÁLATA.

Forrás: ORIGO

További App

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu