Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett az IE patch

Dotkom

Megérkezett az IE patch

A Google-t Kína ellen uszító támadásokat lehetővé tevő Internet Explorer hiba ma javítást kap(ott).

Hétfőn írtunk a Microsoft azon törekvéséről, amely a biztonsági hibás Internet Explorer 6 védetté tételére irányult. A múlt hét végén kiadott redmondi tanácsok az elavult böngészőben tátongó biztonsági rés kockázatát igyekeztek csökkenteni; egyben pedig arra is fény derült, hogy az amerikai szoftverfejlesztő óriás soron kívül fogja kiadni a sérülékenység javítását. Erre máig kell(ett) várnunk: a Microsoft tegnapi közlése értelmében ma elérhetővé válik az IE6 vonatkozó patch-e.

Miért ilyen fontos ez a frissítés?
Ez a hiba áll a Google vs. Kína „háború” hátterében. A keresőmotorjáról ismert vállalat egy hete jelentette be, hogy a rendszerét ért hackertámadások miatt ultimátummal fordult a kommunista berendezkedésű ország vezetéséhez. Eszerint vagy működhet cenzúra nélkül a google.cn weboldalon elérhető helyi kereső, vagy kivonulnak az országból. A lépést közvetlenül a támadások váltották ki, ezek a kommunista rendszer ellen kampányoló kínaiak gmail postafiókjaiba való behatolási kísérletek pedig a fenti Internet Explorer hiba miatt történhettek meg.

Habár a cikk írásának időpontjában még nem elérhető a frissítés, a Microsoft közlése értelmében nyugati parti idő szerint délelőtt 10 órakor fog megjelenni ezen a címen. Magyar idő szerint akkorra már este lesz, így a patch-elés az érintetteknél valószínűleg holnapra tolódik. Érdemes egyébként rögtön browsert frissíteni vagy váltani, már annak, akit nem kötnek céges szabályok, és megtehetik: az Internet Explorer hetes és nyolcas változata sokkal védettebb az online fenyegetésekkel szemben.

Tegnap jelentette be a McAfee is, hogy elkészült ingyenesen elérhető eszközével, mellyel bárki észlelheti és eltávolíthatja az Operation Aurorával (a Google elleni támadás kódneve) kapcsolatos malware-eket. Az Aurora Stinger érdekessége, hogy a McAfee Global Threat Intelligence segítségét használja: a számításifelhő-alapú szolgáltatás révén az eszköz a szignatúrafile-ok frissítése nélkül képes az új variánsok felfedezésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés