Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung nem számít sok jóra

Dotkom

A Samsung nem számít sok jóra

A világ legnagyobb memóriachip- és folyadékkristályos kijelző gyártója szerint korai még a fogyasztó kereslet növekedésében bízni. A koreai vállalat profitja 72 százalékkal csökkent az első negyedévben.

A villággazdaság továbbra is gyenge marad és a verseny is nagy nyomást fejt majd ki a profitra – mondta a Robert Yi, a Samsung alelnöke, miután prezentálták a koreai elektronika cég első negyedéves profitját, amely 619,2 milliárd wonra zuhant (461 millió dollár) az egy évvel korábbi 2190 milliárdról. A csökkenést a chipek és az LCD-k eladáscsökkenése okozta.

A bejelentést követően a Samsung az utóbbi három hónap legnagyobb esését produkálta a szöuli börzén, megszakítva egy kétnapos emelkedést. A visszaesés oka a borús jövőbeni kilátások. A cég papírjai 5,6 százalékkal estek és 592000 won-on zártak, ezzel az MSCI Asia Pacific Indexet 0,3 százalékkal húzták le. A részvények ebben az évben eddig 31 százalékkal emelkedtek köszönhetően azoknak a várakozásoknak, hogy a termelés visszafogása segíthet enyhíteni a túlkínálatot chipekből és LCD-kből.

A nyilvánosságra hozott számok ettől függetlenül felülmúlták az elemzői várakozásokat, a Samsung 147,6 milliárd won-os üzemi eredménye ugyanis jelentősen meghaladja a 242 milliárdos veszteségre vonatkozó várakozásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés