Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kingston: a növekvő bizalom éve lesz 2010

Dotkom

Kingston: a növekvő bizalom éve lesz 2010

A Kingston Technology, a világ egyik vezető független memóriagyártó vállalata nyilvánosságra hozta a 2010-re vonatkozó, memóriapiaccal kapcsolatos előrejelzéseit és várható trendjeit. E szerint 2010 a mozgó alkatrészek nélküli merevlemezek (SSD) és a memóriapiac iránti növekvő bizalom éve lesz.

Az SSD-technológia térnyerését segíti, hogy a számos SSD-specifikus teljesítménynövelő szolgáltatást tartalmazó Windows 7 széles körben történő elterjedésének köszönhetően ez a technológia a számítógépes adattárolás egyre fontosabb része lesz 2010-ben a vállalati és a személyes felhasználók számára egyaránt. A Kingston várakozásai szerint az SSD-árak 2010-ben is csökkennek, ahogy a gyártók továbbfejlesztik a gyártási folyamatokat. Az alacsonyabb ár közvetlen hatása lesz az SSD-k növekvő kapacitása, és lassan már az egy terabájt kapacitású meghajtók is elérhetővé válnak. A tavalyi előrejelzéseknek megfelelően nem volt nehézségektől mentes a memóriapiac konszolidációja 2009-ben, viszont mindenképpen segítette az ágazat helyreállását – írja az elemzés. Az árak további emelkedése és a lapkagyártók veszteségeinek csökkenése azt jelzi, hogy az ágazat fejlődik. Mindemellett a 2010-ben várható további konszolidáció miatt a gyártóknak az óvatosság lesz a legfontosabb. Ennek ellenére a memóriapiac kereslet-kínálati előrejelzései szerint a szegmens együtt fog nőni a globális gazdasági fellendüléssel 2010-ben. Az alacsonyabb energiafelhasználású informatikai eszközök, mint például az SSD-meghajtók, illetve a nagyobb kapacitású memóriamodulok elterjedése azt bizonyította, hogy a vállalatok hosszabb távon gondolkoznak és befektetéseik megtérülését nem rövid távon szeretnék realizálni vagy túlszárnyalni. Várhatóan 2010-ben egyre több vállalat fogja frissíteni és bővíteni kiszolgáló és ügyféloldali rendszereit, illetve olyan technológiákat, szoftvereket és megoldásokat alkalmaznak majd, amelyekkel csökkenthetik az összköltséget és működésük is sokkal hatékonyabbá válhat – vélekednek a Kingstone elemzői.

A Gartner piackutató intézet szerint a hálózati felhőkkel kapcsolatos találgatások és a fokozott érdeklődés idén elérte csúcspontját. A felhőalapú szolgáltatások azonban még nem terjedtek el széles körben az ágazatban, mivel a vállalkozások még nem ismerik annak valódi előnyeit és azt, hogy ez a technológia hogyan használható ki a legjobban. A különféle híresztelésektől függetlenül a szakemberek körében nincs kétség afelől, hogy a felhőalapú számítástechnika működési és gazdasági modellje át fogja alakítani az informatikát az elkövetkező néhány év során.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés