Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Playstation-től kapott csapást a Nintendo

Dotkom

A Playstation-től kapott csapást a Nintendo

Csökkent a Nintendo nettó nyeresége az első félévben, miután kevesebbet tudtak értékesíteni a Wii konzolból.

A Nintendo, a világ legnagyobb videójátékgyártójának nettó nyeresége 52 százalékkal 69,5 milliárd jenre csökkent az első hat hónapban, az egy évvel ezelőtti 122,8 milliárd jenről – tudatta a Bloomberg.

A Nintendo éves profit előrejelzését is mérsékelte 23 százalékkal, miután az Wii konzol eladásai visszaestek és az erősebb jen erodálta az export értékét. A nettó nyereség a cég várakozásai szerint 230 milliárd jenre (2,5 milliárd dollárra) fog csökkeni a 2010 márciussal végződő évben, míg korábban 300 milliárd jent vártak. Ez a Bloomberg 270 milliárd jenes elemzői konszenzusánál is alacsonyabb.

A Wii hároméves uralma véget ért a múlt hónapban, miután a Sony leszállította a PlayStation 3 árát 25 százalékkal. A lépés után a Nintendo is kénytelen volt mozgásérzékelő konzolját olcsóbban értékesíteni, 20 százalékkal csökkentettek.

A Nintendo részvényei a hírre 1,1 százalékot estek 24 050 pontra, így a papírok ez évi vesztesége már 29 százalékos.

Az egész éves üzemi eredmény várhatóan 33 százalékkal csökken 370 milliárd jenre, míg a bevétel 18 százalékkal esik vissza 1500 milliárd jenre. A cég azt is közölte, hogy húszmilliós évi eladásra számít a Wii termékekből, míg tavaly 26 millió volt ez az érték.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés