Connect with us

Hirdetés

technokrata

Triplázott a Yahoo

Dotkom

Triplázott a Yahoo

A Google után az interenetes keresők között a második helyen álló Yahoo profitja éves szinten közel háromszorosára emelkedett a szeptemberben zárult negyedévben.

A Yahoo harmadik negyedéves nettó nyeresége 187 millió dollárra, részvényenként 13 centre nőtt, az egy évvel korábbi azonos időszak 54,3 millió dolláros, részvényenként 4 centes értékéről – írja a MarketWatch. A kiugró eredmény azonban a vártnak megfelelő, 1,13 milliárd dolláros árbevételellel párosult a negyedév során. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők ennek csupán részvényenként 7 centes nyereségre számítottak, 1,12 milliárd dolláros árbevétel mellett. A vártnál jobb adatokhoz a hatékony költségcsökkentés, az alibaba.com kínai kereskedelmi honlapban birtokolt üzletrész egy részének 98 millió dollár értékű eladása és az online reklámokból származó árbevétel vártnál kisebb mértékű visszaesése járult hozzá legnagyobb mértékben. A Yahoo-érdekeltségbe tartozó honlapokon megjelenő hirdetések 8 százalékkal csökkentek a negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A Yahoo 10 éves megállapodást írt alá a Microsofttal annak érdekében, hogy az internetes keresői piacon közösen törjenek a Google vezető helyére, ezt a szerződést az amerikai és európai trösztellenes hatóságok jelenleg is vizsgálják. A társaság jelentése szerint a harmadik negyedben 775 millió dollárra csökkentették a működési költségeket az egy évvel korábbi 944 millióról. A társaság részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékkal ugrott meg a bejelentés után.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés