Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbantott az Intel

Dotkom

Robbantott az Intel

Az Intel harmadik negyedéves eredménye és iparági kilátásai alaposan lekörözte a az elemzői várakozásokat és jó kedvre derítette a piacot is.

Az Intel 1,86 milliárd dolláros, azaz papíronként 33 centes nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben, szemben a 28 centes elemzői EPS várakozásával. Az eredmény kissé elmarad azonban a tavalyi azonos időszak 2,01 milliárdos profitjától.Árbevétel terén 9,4 milliárd dollárt ért el a cég, ami 7,8 százalékos visszaesés a tavalyihoz képest, viszont ez is felülmúlja a Thomson Reuters 9,06 milliárdos elemzői konszenzusát.

A gyorsjelentését és negyedik negyedéves kilátásait tőzsdezárás után közzétevő chipgyártó részvényei 7 százalékkal drágultak az elektronikus kereskedésben és magukkal rántottak a szektor több másik nagyágyúját, az ősellenfél AMD-től a Dell-en át a Hewlett Packardig.

A vártnál jobb eredmény egyrészt a kínai piac bővülése, másrészt az iskolakezdési akciók által felpörgetett kereslet eredménye volt. Ám segített ebben a vállalat által előzetesen 53 százalékos profitkulcs várakozással szembeni 58 százalékos valós ráta.

A többek közt karácsonyi vásárokat is tartogató negyedik negyedévre az Intel 10,1 milliárd plusz-mínusz 400 millió dolláros árbevételt prognosztizál 62 százalék körüli profitkulccsal. A Thomson Reuters és a Bloomberg által megkérdezett elemzők egyaránt 9,5 milliárdos bevételt várnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés