Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virtuális, animált BMW modellek

Smart home

Virtuális, animált BMW modellek

A BMW-csoport több mint 240 jármű fotorealisztikus modellje révén hamarabb láthatjuk az új autókat, mint ahogy elkészülnek.

Az Autodesk bejelentette együttműködését a BMW-csoporttal, melynek értelmében a vállalat realisztikus, animált modelleket hoz létre a BMW, a MINI valamint a Rolls-Royce márkájú autók tervadataiból. Ezen virtuális modellek már azelőtt felhasználhatók a hirdetési anyagokban: televíziós reklámokban, szórólapokon, és a vállalat weboldalán, mielőtt a gépkocsik gyártása kezdetét venné. Az Autodesk Consulting, a Mackevision vállalattal együttműködve, az Autodesk Maya és az Autodesk Showcase animációs és képalkotó szoftverek segítségével hozza létre a digitális prototípusokat a járművek tervadatait átalakítva.

A tervadatok marketingcélú felhasználása forradalmasítja az autóipar reklámozási szokásait a nyomtatott sajtóban, az interneten és a reklámfilmekben egyaránt. A számítógépes szoftverek segítségével a gyártók látványterveket készíthetnek hirdetéseikhez, így költséges prototípusok megépítése nélkül kezdődhet meg a különböző márkákhoz kapcsolódó marketingtevékenység. „A módszer új lehetőségeket nyit a kreativitásban: a hirdetésekben olyan elemek is megjelenhetnek, amelyek a hagyományos fényképészeti eljárásokkal nehezen vagy túl magas költségen lennének kivitelezhetők” – mondta Karim Salabi, az Autodesk vizuális kommunikációval foglalkozó részlegének alelnöke.

Az Autodesk digitális prototípusok megoldásának részét képező Showcase szoftverrel pontos, valósághű képek, animált látványtervek hozhatók létre a 3D-s CAD-adatokból, ellenőrizhetők a formák, és a márka karakterét kiemelő mesterséges környezet hozható létre. Az Autodesk Maya (az Autodesk Alias termékcsalád kiegészítője) integrált 3D-s modellező, animációs és renderelő megoldás, amellyel a fogyasztói termékek és gépkocsik gyártói a CAD-adatokat, terveiket bemutathatják.

A következő három év folyamán az Autodesk és a Mackevision, a BMW-csoport több mint 240 járművének virtuális modelljét készítik el. A vállalatok az Autodesk Creative Bridge szoftver szolgáltatásait használva építik fel a vizuális, 3D-s adatokat felhasználó munkafolyamatot a BMW számára. A Mackevision – a járműadatok számítógépes látványterveinek elkészítésére specializálódott vállalat – dolgozza fel ezt a jelentős mennyiségű adathalmazt, a menedzsmentfeladatokat pedig az Autodesk tanácsadó csoportja látja el.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés