Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javítás az Internet Explorer kritikus hibájára

Dotkom

Javítás az Internet Explorer kritikus hibájára

Annyira komoly sebezhetőségre bukkantak a Microsoft böngészőjében, hogy soron kívül érkezhet meg hozzá a patch.

Erre a hétre datálta a redmondi szoftverfejlesztő annak a frissítésnek a megjelenését, amely egy, két termékét is veszélyeztető sérülékenységre ad gyógyírt. Az Internet Explorerben kritikus, a Visual Studio-ban megbúvó, mérsékelten veszélyes besorolást kapott hiba javítása valószínűleg holnap (helyi idő szerint kedden) fog kikerülni az Internetre. A Microsoft tájékoztatása szerint azért szedték külön a frissítéseket, hogy „a legszélesebb elérhető védelmet nyújthassák ügyfeleiknek”.

Windows 2000, Windows XP, Vista, Windows Server 2003 és 2008, Internet Explorer 6, 7 és 8, Microsoft Visual Studio .NET 2003, Visual Studio 2005 és 2008, valamint Visual C++ 2005 és 2008 – a redmondi weboldalon közzétett információk szerint ezek a rendszerek érintettek valamilyen szinten. Az IE számára készített patch olyan sebezhetőségeket is javít, amelyek a Visual Studio kapcsán nem okoznak problémát, közölte a fejlesztő.

Ismeretes, hogy a Microsoft minden hónap második keddjén jelenteti meg az Interneten legújabb biztonsági frissítéseit – már ha van mit. Az esetek többségében pedig van: az elmúlt években alig néhány olyan hónap volt összesen, amikor nem került ki patch a redmondi szoftverfejlesztőtől a Webre. Ettől a menetrendről tér el – már nem először – a vállalat a holnapra datált update-ekkel, melyek a Microsoft Update, a Windows Update és a Windows Server Update szolgáltatások révén kerülnek terjesztésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés