Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi kell a fiúknak: szex és erőszak?

Smart home

Mi kell a fiúknak: szex és erőszak?

Egyesek így is hajlandóbbak az adakozásra és az önkéntes szerepvállalásra.

Az a sok-sok tanulmány, mely az amerikai társadalmi szokásokat rendre boncolgatja, tömérdek érdekes dolgot tár fel. Nemrég megtudhattuk, hogy az amerikaiak 80 százaléka rendszeresen használ internetet, és eloszlatták azt a tévhitet is, hogy az idősebb korosztály nem jár a webre. Sőt, arra is fény derült, hogy bizony a középkorú nők vannak kitéve a netes veszélyeknek leginkább.

A Pew Internet & American Life Project ennél a cikkünknél is újabb kutatása azt találta, hogy a megkérdezett – több mint ezer – 12-17 évesek 97 százaléka rendszeresen játszik különböző videojátékokkal.

Persze az arányokban a fiúk vezetnek 99 százalékkal, mivel a lányok csak 94 százaléka tölti ezzel szabadidejét, de az is kiderült, hogy a fiatalok 7 százaléka nem rendelkezett számítógéppel, csak játékkonzollal. Mindenesetre tény, hogy nagyon sokat és nagyon sokfélével játszanak, gyakran együtt is. Négyötödük ráadásul rendszeresen ugyanazokkal a játékokkal. A legkedveltebbek: Guitar Hero, Halo 3, Madden NFL, pasziánsz és a Dance Dance Revolution. Szintén különbség volt a nemek között, hogy a fiúk jóval inkább előnyben részesítették azokat a játékokat, amelyekben volt drog, erőszak, és szex.

A tanulmány társszerzője, Joseph Kahne (Mills College, Kalifornia) elmondta: „nincs olyan, hogy vagy rossz játék, emellett a felnőtteknek való játékokban is lehet olyan, ami a gyerekek javára válhat”. Szerinte ugyanis az „erőszakos” játékok, mint a Halo, az átlagosnál több alkalmat kínálnak arra, hogy a játékosok egymáson segítsenek. Emellett, egy másik tanulmány szerint, javítja a reflexeket, a kéz és szem koordinációt, és nem utolsó sorban a csapatmunkát.

Érdekes módon, akik olyan játékokkal játszottak egymással, mint a Halo vagy a Smash Brothers, átlag feletti érdeklődést mutattak a polgári megmozdulások iránt: hajlandóbbak voltak az adakozásra és az önkéntes szerepvállalásra. Mimi Ito antropológus szerint: „A játék jó ok arra, hogy a gyerekek együtt legyenek – de valószínűleg többmás dologról is beszélgetnek ez idő alatt.”

Jesse Schell, a Carnegie Mellon Egyetem professzora szerint a tanulmányból bizony az derül ki, hogy a szülőknek szakítaniuk kéne időt arra, hogy a gyerekeikkel játszanak, mert ez mindenkire jó hatással lehet. Mindazonáltal, a szülők egyharmada azt nyilatkozta, hogy szokott a gyerekével játszani, ám legtöbbjük még 40 alatti volt, így ők már a konzolvilág hajnalán nőttek fel.

Jó hír, hogy a túlsúlyos amerikaiak körében szerencsére igen népszerű a Wii Fit, valamint a Dance Dance Revolution.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés