Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tanárokat oktat az Intel

Dotkom

Tanárokat oktat az Intel

Az Intel Classmate pc-kel felszerelt digitális tantermet alakított ki a Millenárison, a Jövő Iskolájában, ahol elsősorban általános és középiskolai tanárokat készítenek fel új digitális technológiák használatára.

Lezárultak az Intel 2007/2008-as tanévben indított tesztprojektjei, amelyek során két budapesti általános iskolában a processzorgyártó által gyerekek számára kifejlesztett Classmate pc-it használták fel a tanárok az oktatásban. A projekt szakmai felügyeletét a Millenáris Nonprofit Kft. szakemberei és az Oktatási Hivatal látta el, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával.

A kísérlet egyik legfontosabb konklúziója, hogy a tanárokat külön fel kell készíteni az új eszközök és az új módszerek használatára – mondta Gacsal József, az Intel Magyarország üzletfejlesztési igazgatója. Ezen túl jelenleg is folyik a tapasztalatok részletes kiértékelése, illetve az azokon alapuló oktatási segédletek és tanári tréningek kialakítása.

Az első tanfolyamok a budapesti Millenárison, a Jövő Háza Kiállításon most kialakított digitális tanteremben folyhatnak majd, melyben 25 db Classmate pc segíti az oktatást. Az egyhetes tanfolyamokat – melyeket az Intel Teach program alapján állítanak össze – a Jövő Iskolája tanárai tartják majd.

A 2007 decemberében tartott Intel-tréningen húsz tanár vett részt, akik jelenleg már sikeresen hasznosítják új ismereteiket mindennapos munkájuk során. Célunk, hogy Magyarország összes általános és középiskolai tanárát felkészítsük a számítógépek használatára, ami minden tantárgy oktatásában fontos segítség – nemcsak a számítástechnika esetén – tette hozzá Gacsal. nCélunk, hogy Magyarország összes általános és középiskolai tanárát felkészítsük a számítógépek használatára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés