Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági hiba a videokártya miatt!

Dotkom

Biztonsági hiba a videokártya miatt!

Online támadók juthatnak be a gépünkbe – a grafikus vezérlő miatt.

Tegnap késő délután jelentette be az Advanced Micro Devices, hogy komoly hibát találtak a tavaly felvásárolt Ati által fejlesztett videokártyák kapcsán. Pontosabban a grafikus vezérlők legújabb meghajtószoftvere Windows Vista környezetben okozhatja a rendszer nyitottá válását.

„Nemrég felfedeztek egy potenciális biztonsági sebezhetőséget, amely az AMD Catalyst szoftvercsomagot érintheti. A vizsgálatot követően az AMD megállapította, hogy a telepítőcsomagunk állományait alkotó kód egy kis része valóban sebezhető.” – mondta Jon Carvill, a vállalat egyik szóvivője még tegnap. Carvill hangsúlyozta az erre javítást nyújtó, 7.8-as Catalyst driver letöltésének fontosságát – a meghajtóprogram 32 és 64 bites Windows Vistákra készített angol és nemzetközi változata letölthető gyors Download szerverünkről (és a Windows XP-re készítet változat is beszerezhető ugyaninnen.

Nem kizárt, hogy a Vista kapcsán az Nvidia is érintetté válik az ügyben. Egyelőre a vállalat nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, mindössze annyi derült ki, hogy az AMD/Ati riválisa is vizsgálódik a driverek tekintetében. Ha találnak valamilyen, arra utaló nyomot, hogy sebezhetővé válik a rendszer, akkor amint lehet, kiadják rá a javítást, közölte a cég szóvivője.

Még a Black Hat hakcerkonferencián kapott nyilvánosságot az úgynevezett „elképzelést bizonyító”, azaz az angol terminológiában proof-of-conceptnek hívott kód. Ezzel kapcsolatban egyébként már a Microsoftot is megkeresték – a redmondi szoftverfejlesztő napokkal ezelőtt felvette a kapcsolatot az Atival, hogy segítséget nyújthassanak a hiba elhárításában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés