Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mire van szükségük az innovatív cégeknek?

Smart home

Mire van szükségük az innovatív cégeknek?

Rugalmasabb bankrendszer, jól képzett szakembergárda, valamint megfelelő kapcsolatrendszer szükséges a kis és középvállalkozások innovációs tevékenységének erősítésére – ezek a vélemények fogalmazódtak meg az Innovációs Dialógus harmadik helyszínén, Győrben a Szent István Egyetemen.

Dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Kolber István államtitkár ezúttal Nyugat-dunántúli régió központjában, Győrben folytatott párbeszédet a helyi kkv-k, valamint az egyetemek képviselőivel az innováció helyzetéről, lehetőségeiről.

A miniszter az Innovatív Magyarország Programot, valamint azokat a prioritásokat ismertette, amelyekre a K+F+I területén a következő időszakban figyelmet érdemes fordítani. Hangsúlyozta: “Ahhoz, hogy a kutatás-fejlesztés területén a gazdaság számára is kézzel fogható eredmények szülessenek, elengedhetetlen a szemlélet- és kultúraváltás a területtel kapcsolatban.”

Dr. Kolber István a területért felelős államtitkár elemzésében kiemelte a régió Pozsony-Bécs-Budapest háromszögben betöltött kiemelkedő szerepét. Elmondta, hogy a helyi K+F ráfordítás az országos átlag szintjén mozog, ugyanakkor a régió megtermelt magas GDP-je még megengedné a kiadások növelését.

Az előadások után valódi párbeszéd alakult ki. A dialóguson részt vevő kis- és középvállalkozások vezetői kiemelték a megfelelő kapcsolatrendszert a vállalkozások és az egyetem között, valamint a rugalmasabb, befogadóbb bankrendszer szükségességét.

Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az innovációra, az újításokra nyitott szakemberek szerepét emelte ki: “A régió nagy innovátora Horváth Ede, a vasesztergályosból lett Rába vezérigazgatója is diploma nélkül kezdte pályáját. Nem feltétlenül diploma kell, hanem megfelelő szemlélet!”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés