Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokba került az online reklámozás

Dotkom

Sokba került az online reklámozás

A Microsoft Corp.

, a Google Inc. és a Yahoo Inc. összesen 31,5 millió dollárt fizet azért, hogy feloldják őket a vád alól, miszerint illegális online-szerencsejátékokat reklámoztak – jelentette be az USA igazságügy-minisztériuma. Az informatikai óriásvállalatokat azzal vádolták meg, hogy online-szerencsejátékokat szervező cégektől fogadtak el pénzt illegális fogadások hirdetéséért 1997 és 2007 között. A megállapodás értelmében a három érintett cég készpénzben fizet Washingtonnak, illetve az összeg egy részét egy olyan reklámkampányra fordítják, amellyel a fiatalokat informálják arról, hogy az online fogadás illegális.

A kialkudott összegből a Microsoft 4,5 millió dollárt fizet az USA kormányának, 7,5 milliót egy nemzetközi gyermekvédelmi központnak, 9 millióval pedig a reklámkampány költségeihez járul hozzá. A Yahoo összbüntetése 7,5 millió dollár – ebből 3 millió megy Washingtonnak -, a Google pedig 3 milliót penget ki. A Microsoft és a Google közleményeikben hangsúlyozták, hogy már rég nem hirdetnek online-szerencsejátékokat, és egyébként is csak reklámbevételük töredéke származott ebből.

Az USA-ban korábban egy a telefonos fogadásszervezést tiltó jogszabályra hivatkozva korlátozták az online-szerencsejátékokat, majd 2006 októberében gyakorlatilag lezárták a piacot: olyan törvényt fogadtak el, amely a kártyatársaságoknak tiltotta meg, hogy online fogadásokkal kapcsolatos ügyleteket bonyolítsanak le.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés