Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec baki: óriási támadás az Interneten!

Dotkom

Symantec baki: óriási támadás az Interneten!

A sárga-fekete vállalat gyorsan javított.

Threatcon – a Symantec ezzel a négyszintű értékelőrendszerrel tájékoztatja az internetezőket arról, hogy általánosságban milyen állapotban van az Internet, mennyire biztonságos a Világháló használata. Az egyes, mint legalacsonyabb veszélyességi fokozat, szokott dominálni az idő nagy részében, de ritkán kénytelen megemelni a vállalat ezt a szintet, amikor úgy véli, hogy egy nagyobb (vírus)támadás miatt az átlagostól komolyabb problémák léphetnek fel az internetezők napi munkája során.

A múlt hét utolsó munkanapján hirtelen négyes szintre ugrott az addig csendes, nyugodt internetezést mutató rendszer mérőszáma; a vállalati felhasználókat a Deepsight riasztórendszer értesítette. Mint időközben kiderült, a riasztás téves volt, azt „terméktesztelés” okozta, közölte az esemény bekövetkezte után egy órával a Symantec, amikor egyben vissza is csökkentette a Threatcon értékét egyre.

A mutató jelenleg is egyes szinten áll; az alatta olvasható információk szerint említésre csak a W32.Virut.U változat kitörése érdemes. Ez a vírus .exe és .scr állományokat fertőz, illetve hátsó kaput nyit a megtámadott számítógépeken, és potenciálisan veszélyes file-okat tölt le a PC-re. A friss vírusadatbázissal bíró antivírus programok felhasználói nincsenek veszélyben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés