Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens minőségellenőrzést vállal mobiltelefon-hálózatoknál

Dotkom

A Siemens minőségellenőrzést vállal mobiltelefon-hálózatoknál

A svájci SwissQual AG mérőeszközeivel.

A mobilhálózatok minőségének ellenőrzésére és javítására a Siemens Networks* a svájci SwissQual AG mérőeszközeit alkalmazza. Ezekkel összetett mérési és teszt-feladatokat lehet önállóan és távvezérléssel elvégezni. A Siemens Networks máris alkalmazza ezt az innovatív technikát egy vezető ázsiai mobilhálózat-üzemeltetőnél. A SwissQual autonom működésű eszközei helyhez kötött vagy mobil (pl. taxiba épített) változatban alkalmazhatók. Utóbbi esetben a hálózatminőséget (lefedettség, hangminőség), illetve olyan szolgáltatások, mint WAP, Internet, video-streaming rendelkezésre állását vizsgálják. A mérési adatokat rádiós vagy Internet-összeköttetésen keresztül juttatják el a központi Siemens-szerverekre, ahol kiértékelik azokat.

A Siemens Networks az új benchmarking és monitoring szolgáltatásokat menedzseltszerviz-szerződés keretében kínálja. Ehhez a Siemens adja a szükséges műszaki infrastruktúrát, és el is végzi a méréseket. (Hogy melyek ezek, illetve milyen szempontok szerint és gyakorisággal kell mérni, azt a hálózat-üzemeltető igényei szerint határozzák meg.) A kiértékelés alapján a Siemens szakemberei javaslatot dolgoznak ki a minőségjavítás érdekében, és igény esetén végre is hajtja azokat.

* A Siemens Networks GmbH a Siemens AG Communications ágazatának nyilvános hálózatokkal foglalkozó részlegéből alakult, 100%-os Siemens-tulajdonú leányvállalat. A hatósági jóváhagyást követően ez fog egyesülni a Nokia hasonló részlegével Nokia Siemens Networks néven.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés