Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mások foltozzák a Microsoft hibáit

Dotkom

Mások foltozzák a Microsoft hibáit

A szoftvergyártó régebbi operációs rendszereit nem frissíti többé – vannak azonban, akik igen.

A múlt hónapban írtunk arról a biztonsági résről, mely a Microsoft böngészőjét fenyegette. Ez a Vector Markup Language (VML) dokumentumok révén tette ki veszélynek a Windows-os számítógépeket. A Microsoft hosszú napokig nem állt elő javítással, így külső fejlesztők készítettek ideiglenes patch-eket. Végül szeptember utolsó hetében megjelent a redmondi (kritikusnak minősített) frissítés, mely a patch-ciklus következő állomását (október 10) jóval megelőzve került ki az Internetre.

Nem hozott maradéktalan megkönnyebbülést azonban a hivatalos kiadás, mivel a Microsoft egy ideje már nem készít update-eket a Windows 2000 (SP4)-nél régebbi operációs rendszereihez. A Windows 98-at, 95-öt, NT-ket használók így továbbra sem védettek ezzel a sebezhetőséggel szemben; igaz, ezen felhasználók száma mára nagyon csekéllyé vált a többihez képest. Az ő biztonságukat is fontosnak tartja azonban a ZERT (Zeroday Emergency Response Team), mely úgy döntött, a korai Windows-okat futtatók számítógépeit is megóvja az online fenyegetésektől.

A ZERT patch-eit a következő operációs rendszereken tesztelték le: Windows 98, Windows 98 Second Edition, Windows Millennium Edition, Windows 2000 és Windows 2000 SP3. A javítások letölthetők a fejlesztő website-járól, ám ezekre is érvényes az a kitétel, hogy a Microsoft nem támogatja (és nem is javasolja) a külső frissítések feltelepítését. A ZERT a patch-ek forráskódját most is közzétette, hogy bárki leellenőrizhesse, mit is változtatnak meg az operációs rendszerekben pontosan.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés