Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesítménymérés a marketingben

Dotkom

Teljesítménymérés a marketingben

Számszerűsíthető marketingtevékenység.

A szűk erőforrások miatt egyre inkább jellemző tendencia, hogy a marketingvezetőknek igazolniuk kell szakterületük létjogosultságát, vagyis az általuk végzett munka vállalati eredményre gyakorolt hatását.

Kiélezett versenykörnyezetben a sikeres marketingtevékenység alapvető feltétele a fogyasztók alapos ismerete. Az üzleti intelligencia alkalmazásával jobban megismerhetők a fogyasztók jelenlegi és jövőbeli igényei, előre jelezhető magatartásuk, illetve jobban jellemezhetők az egyes piaci szegmensek. A pontos információk segítségével könnyedén kiaknázhatóvá válnak a piaci rések. A jól előkészített, megalapozott döntés a marketing területén is versenyelőnyt biztosít.

Az IDC marketingvezetők körében végzett kutatása* alapján egyértelműen kimutatható a kapcsolat a marketing területén végzett üzleti intelligencia beruházások és a marketing osztály teljesítménye (ROMI = marketing befektetés megtérülési rátája), valamint a vállalat pénzügyi eredményei között. A kutatás szerint az üzleti intelligenciát alkalmazó marketing szervezetek 16 százalékkal pontosabban ismerik a fogyasztói igényeket, és 24 százalékkal hatékonyabban jelzik előre a fogyasztói magatartást, azokhoz képest, akik nem élnek az üzleti intelligencia lehetőségeivel.

Ez vállalati szinten bevétel-növekedésben, a piaci részesedés emelkedésében, a márkaérték erősödésében, a fogyasztói hűség kiépítésében, és új fogyasztók megnyerésében nyilvánul meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés