Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Netscape 8.1.2

A legújabb Firefox mellett a Netscape friss változata is letölthetővé vált a minap.

Utoljára idén januárban számoltunk be a Netscape 8-as verziójáról. A nyolcadik generációs szoftver egyik legjellemzőbb újítása az, hogy kifejezetten a jelszóhalász támadásoknak ellenállóra fejlesztették. Ha egy Netscape-es internetező olyan webhelyet látogat meg, mely rajta található egy folyamatosan frissített feketelistán, akkor a szoftver látványosan figyelmezteti a veszélyre, egyúttal pedig azonnal magasabb biztonsági korlátozásokat léptet életbe. Emellett beépített spyware és adware védelemmel is rendelkezik a szoftver. Ez a funkció nem csak proaktívan, még a betelepülést megelőzően igyekszik gátat szabni a digitális élősködőknek, hanem utólagosan is használható – mind a memóriát, mind a merevlemezeket át lehet vizsgáltatni vele.

A fentiek mellett lehetővé teszi az internetezők számára, hogy böngészőjüket egy kattintással kiegészíthessék az RSS (Really Simple Syndication) technológiával, illetve egyszerűbbé vált a kezdőlap(ok) kezelése is. További érdekesség a profilmenedzser, amivel a böngészőt akár több felhasználó is biztonságosan futtathatja. Az internetezők ugyan mind ugyanazt a browsert alkalmazzák, de mindegyik felhasználónak külön könyvjelzői lehetnek, saját jelszavai és egyéb, testreszabott beállításai, a többiektől függetlenül.

Az azóta eltelt időszakban lényegi változás nem érte az alkalmazást, ám többször (elsőként mindjárt a kiadást követő második napon) frissíteni kellett biztonsági problémák miatt. A mostani kiadás, hasonlóan az eddigiekhez, még mindig kétmotoros megoldásra alapulnak: a Mozilla fejlesztette Gecko és az Internet Explorer motorját egyaránt ki tudja használni. Természetesen frissítették a potenciális phishing website-ok feketelistáját is; illetve a biztonsági központ (security center) révén a felhasználó könnyen és gyorsan áttekintheti számítógépe biztonsági állapotát.

A szoftver futtatásához minimálisan egy 233 MHz-es processzor, 64 MB RAM és 35 MB-nyi szabad háttértár szükséges. Windows 98, Millennium Edition, 2000 és XP operációs rendszerek alatt használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés