Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vártnál jobban szerepelt a Siemens

Dotkom

A vártnál jobban szerepelt a Siemens

Divízió-eladás, és a gyáripari, valamint egészségügyi felszerelések iránt mutatkozó keresletnövekedés húzta fel a profitot.

Európa legnagyobb ipari és fejlesztőcége az elemzők várakozásait meghaladó negyedéves profitról számolt be. A müncheni székhelyű Siemens 6,43 milliárd eurós profitot könyvelhetett el a 2007/2008-as üzleti éve első negyedében, ami részvényeként 7 eurót jelent. Egy évvel korábban, ugyanebben az időszakban 739 millió eurót, azaz részvényenként 80 eurócentet kasszírozhatott a cég. A Bloomberg konszenzus 5,32 milliárd volt, így a 6,43 milliárdos eredmény – amely magában foglal egy divízió eladásából származó 5,4 milliárdos tételt is – jócskán meghaladja azt. Ennek hatására a cég részvényei 6,7 százalékkal emelkedtek.

A Siemens jó eredményeihez hozzájárult, hogy 11,4 milliárd euróért értékesítette autóipari üzletágát a Continentalnak, valamint megnőtt a kereslet gyáripari és egészségügyi eszközei iránt. A eközben bejelentett egy 2 milliárd euró értékű részvény-visszavásárlási programot is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés