Connect with us

Hirdetés

technokrata

SpyXposer – ingyenes eszköz a kémprogramok felismerésére

Dotkom

SpyXposer – ingyenes eszköz a kémprogramok felismerésére

Az új online kémprogram-észlelő eszköz forgalomba hozatala a Panda Software azon kampányának része, hogy felhívja a felhasználók figyelmét a kémprogramok növekvő veszélyére.

A kémprogram kétségkívül az egyik legnagyobb fenyegetés az utóbbi néhány hónapban. Ez év második negyedévében végzett vizsgálatok alkalmával az észlelt fenyegetések 50%-a kémprogram és adware volt. Ezen fenyegetések nagyon veszélyesek, a számítógép teljesítményét csökkenthetik, bizonyos típusú malware-ek pedig bizalmas információt is ellophatnak (személyes adatok, böngésző aktivitás, banki adatok) és elküldhetik azokat egy harmadik félnek.

A Panda Software azért fejlesztette ki ezt az ingyenes eszközt – amely segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan átvizsgálhatják számítógépeiket -, hogy csökkenthessék a károkat úgy, hogy időben felismerik a kártékony programokat. Az eszköz célja, hogy minimalizálja ezen típusú malware-ek hatását a felhasználók számítógépeire, melyek veszteséget okoznak vállalatok millióinak szerte a világon. A Panda Software nagy tapasztalattal rendelkezik a kémprogramok elhárításában, termékeiben pedig a maximális hatékonyság is szempont. A Panda Software nemrégiben csatlakozott az Anti-kémprogram Szervezethez (ASC), melynek célja a veszélyes malware-ek leküzdése.

A szolgáltat igénybevételéhez csak Internet-kapcsolat szükséges, és a felhasználó egy egyszerű kattintással elvégezheti a vizsgálatot, valahányszor csak szeretné. Észleli a kémprogramokat, tehát a felhasználók használhatják “második szakvéleményként” a biztonsági megoldásukhoz. A Panda SpyXposer legalább naponta egyszer frissíti adatbázisát.

“Az Panda ActiveScan-nek és a SpyXposer-nek köszönhetően, melyek minden típusú malware-t észlelnek, a felhasználók egy második megoldást is kapnak. Mindemellett, mindig javasolt gondoskodni egy állandó malware védelemről, mely a számítógépre van telepítve.” – mondta Luis Corrons, a Panda VírusLabor igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés