Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel Core2 Duo – asztali és notebook PC egy néven

Dotkom

Intel Core2 Duo – asztali és notebook PC egy néven

Az Intel Core2 Duo a vállalat erőteljes és energiatakarékos processzorok családjának legújabb, asztali számítógépek és laptopok számára készített tagja. Az Intel Core2 Duo 2006. harmadik negyedévében érkezik.

A korábban Conroe és Merom kódnevű Intel Core2 Duo asztali és mobil processzorai az új Intel Core mikroarchitektúrára épülnek és processzoronként két magot, más néven ´agyat´ tartalmaznak, ahogyan azt a Duo név is jelzi. Az Intel a kifejezetten játékosoknak szánt csúcsteljesítményű lapkái pedig az Intel Core2 Extreme nevet kapják.

Köszönhetően a 65 nanométeres gyártási technológiának, a csúcsprocesszorok tranzisztorainak és áramköreinek mérete kisebb lesz. Ennek következményeként maguk a processzorok nagyobb teljesítményűek és kisebb fogyasztásúak lesznek, így halkabb, kisebb, egyúttal formatervezettebb hordozható és asztali PC-k készülhetnek.

„Ezzel az egységes PC és notebook márkával és mikroarchitektúrával mindenki számára lehetőség nyílik, hogy a világ legnagyobb teljesítményű és mégis alacsony energia felhasználású processzorát válassza. A fejlesztők pedig könnyebben írhatnak majd a számítástechnikai szegmensek széles körére optimalizált szoftvereket.” – mondta Eric Kim, az Intel alelnöke és marketing igazgatója – „Azt szeretnénk, hogy ezek a processzorok legyenek minden számítógép szíve-lelke, azoké a számítógépeké, amelyek varázslatot hoznak digitális életünkbe.”

Az egységes mikroarchitektúra, amely egyaránt szól átlagos és üzleti felhasználóknak, játékosoknak és notebook használóknak, megkönnyíti a szoftver fejlesztők munkáját is, akik így sokkal hatékonyabb szoftveralkalmazásokat hozhatnak létre: többek között megoszthatják a különböző kategóriák között az egyes tulajdonságokat, ha szükséges. A kétmagos processzorok tartalmazni fogják az iparág legnagyobb integrált gyorsítótárát, az Intel Advanced Smart Cache-t, amely különleges kialakítása segítségével nagyobb teljesítményt nyújt nagy memóriaigényű alkalmazások esetén. Ezen felül az ilyen processzorral ellátott termékek nagyobb biztonságot, virtualizációs és a kezelhetőséget javító funkciókat biztosítanak.

Az átlag és az üzleti felhasználók minden igényét kiszolgáló platformok megvásárlásával az új processzorok minden előnyét élvezhetik. A platformokat olyan hardver és szoftver újítások alkotják, amelyeket együtt teszteltek, hogy azok minden speciális igényre reagálhassanak. A vezeték nélküli számítástechnika, az otthoni szórakoztatás és az üzleti termelékenység növekedését szolgáló platformok a vállalat következő termékeiben testesülnek meg: Intel Centrino Duo mobil technológia, Intel Viiv és az Intel vPro technológiák, amelyek elérhetőek lesznek az új processzorokkal is.

Az új márkajelzésekben a „2”-es szám az Intel Core processzor család új generációjára utal. Annak érdekében, hogy összhangban maradjon a processzorok jelenlegi Intel Core elnevezésével, a vállalat továbbra is használni fogja a „Duo” elnevezést, amely jelzi a termékekben található processzorok magszámát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés