Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackertámadás áldozatává válhat a Windows 2000

Dotkom

Hackertámadás áldozatává válhat a Windows 2000

A Microsoft kutatóközpontjának szoftvermérnökei elismerték, hogy egy új biztonsági hibát fedeztek fel az operációs rendszerben, hiába látják azt el minden, eddig megjelent patch-csel.

Az izraeli Greymagic nevű, IT-biztonsággal foglalkozó kutatócég arról tájékoztatta a Microsoftot, hogy komoly problémát okozó hibára bukkantak az Internet Explorerben, melynek révén a Windows 2000 Professional, Server és Advanced Server operációs rendszerek távolról sikerrel támadhatók. A közlés értelmében az úgynevezett web view könyvtár okoz problémát, ezért nem csak a microsoftos böngésző, hanem minden olyan egyéb alkalmazás potenciális veszélyforrás lehet, amelyik rendelkezik ezzel a komponenssel, és Windows 2000 alatt fut.

A Greymagic közzétette az Interneten a hiba meglétének tényét, s egyben azt is elárulták, hogy kiaknázása után lehetősége nyílik a támadónak a Windows 2000 file-rendszerének böngészésére. Redmond kénytelen volt reagálni a bejelentésre, mivel az az engedélye nélkül jelent meg a Világhálón. A Microsoft szóvivője kijelentette, hogy a hiba valóban megtalálható az érintett operációs rendszerekben, de kihasználásukhoz szükség van felhasználói beavatkozásra is.

Addig, amíg a javítás elkészül, javasolt a Web view letiltása a Windows Explorer View menüpontja „Use Windows Classic Folders” opciójának kiválasztásával. Stephen Toulouse, Redmond egyik menedzsere az MSRC weblogban azt javasolja, hogy a felhasználóknak érdemes blokkolni az SMB (Server Message Block) kommunikációt tűzfalaikban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés