Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország: több mint félezer illegális DVD-t foglaltak le

Dotkom

Magyarország: több mint félezer illegális DVD-t foglaltak le

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) segítségével a múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint félezer másolt DVD-t foglaltak le.

Az ASVA közhasznú alapítványként működő szervezet, legfontosabb célja, hogy védje az audiovizuális termékek (filmek) szerzői jogait és harcoljon a DVD-k, videó CD-k, egyéb adathordozók, valamint interaktív játékok hamisítása, illegális internetes letöltése és terjesztése ellen. Az ASVA felderítő és szakértői munkájával segíti az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársait a szerzői jogsértéssel kapcsolatos esetek felkutatásában, ennek az együttműködésnek eredménye a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eset is.

A múlt héten tartott akciót a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Nyomozó Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya. Az ellenőrzés eredményeként nyomozást indítottak egy tuzséri és egy dögei (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei) férfi ellen, akiknél nagy mennyiségű másolt DVD filmet találtak. A 30 éves és a 22 éves elkövető úgynevezett „mozijogos”, új filmeket is kínált megvételre. Közel hatszáz darab filmet foglaltak le a nyomozók, amivel a tettesek összesen körülbelül 3,8 millió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a filmforgalmazóknak. A rendőrségen üzletszerűen elkövetett szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Az ASVA kutatórimának elnöke, Mihály György kijelentette: ”Az ASVA a jövőben is erélyesen fel fog lépni az audiovizuális kalózkodás ellen. A Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése esetén az elkövető a legsúlyosabb esetben akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel, enyhébb esetben pedig akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel büntethető.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés