Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP technológiai megoldásai iránt nőtt a kereslet

Dotkom

A HP technológiai megoldásai iránt nőtt a kereslet

A nagyvállalati adattárolási megoldások, szerverek és szoftverek, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatások iránt növekszik a kereslet.

A HP Technológiai Megoldások Divíziója (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati adattárolási megoldásokért, szerverekért és szoftverekért felelős üzletágából (Enterprise Storage, Servers and Software), valamint a cég szolgáltató-szervezetéből (HP Services) áll. A divízió 7,7 milliárd dolláros árbevételről számolt be a második negyedévben, ami 11 százalékos erősödést jelent az előző év megfelelő időszakához képest. Valamennyi üzletág rekordszintű árbevételt termelt. A csoport 400 millió dolláros üzemi eredménye 108 millió dollárral haladja meg a 12 hónappal korábbi szintet.

Nagyvállalati tárolók és szerverek
A Nagyvállalati tárolók és szerverek üzletág 4,0 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 8 százalékkal magasabb a tavalyi értéknél. A növekedésben kulcsszerepet játszott a HP iparági szabványos szervereinek 15 százalékos forgalomnövekedése, ami árbevétel szempontjából újabb rekordot, értékesítési volumen tekintetében pedig 32 százalékos bővülést jelent. A HP Superdome szerverek rendelési és szállítási mennyisége szintén negyedéves rekordot döntött. Az Intel Itanium alapú HP Integrity szerverekből származó árbevétel közel duplája az előző negyedévinek.

A 897 millió dolláros adattárolási árbevétel 1 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi, ugyanakkor 7 százalékkal magasabb az előző negyedévi értéknél. A felső kategóriás XP-platformok és adattárolási szoftverek értékesítésében elért sikereket némileg visszafogta a középkategóriás termékek árának csökkenése és a szalagos árbevétel folytatódó hanyatlása.
A negyedév üzemi eredménye 120 millió dollár volt – 62 millió dollárral több, mint egy évvel korábban, ám 34 millió dollárral kevesebb, mint az első negyedévben. Ezek a változások az üzletági felosztás átrendezésével, a HP ProLiant szerverek magas árbevételével és a HP agresszív árpolitikájával magyarázhatók.

Szoftverek
A szoftver üzletág 222 millió dolláros árbevétel-rekordot ért el a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 23 százalékkal múlja felül a 2003 második negyedévére jellemző értéket. A HP OpenCall szoftver 43 százalékkal több árbevételt generált, mint egy évvel korábban. A negatív üzemi eredmény (-49 millió dollár) abból ered, hogy a HP tovább folytatta alkalmazkodó nagyvállalati stratégiája, a HP Adaptive Enterprise megvalósítását szolgáló beruházásokat.

Szolgáltatások
A HP Services 15 százalékkal, 3,5 milliárd dollárra bővítette árbevételét az elmúlt 12 hónapban. Az újabb árbevétel-rekord mellett ez az eredmény HP fúzió óta elért legmagasabb negyedéves szintű forgalomnövekedése is egyben. A menedzselt szolgáltatások 50, az ügyféltámogatási szolgáltatások 9, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 8 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. A 329 millió dolláros üzemi eredmény az árbevétel 9,4 százaléka. Egy évvel korábban 9,8 százalék volt a nyereséghányad, az előző negyedévben viszont 1,2 százalékponttal elmaradt a jelenlegi értéktől. A negyedéves szintű javulás főként az ügyféltámogatási, valamint a tanácsadási és integrációs szolgáltatások nyereséghányadának növekedését tükrözi.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés