Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb akvizíció a Synergon-csoportnál

Dotkom

Újabb akvizíció a Synergon-csoportnál

A Synergon-csoporthoz tartozó Infinity a.s. megvásárolta a BrnoData-IS spol. s.r.o. cseh informatikai céget.

A Synergon-csoporthoz tartozó Infinity a.s. – igazgatóságának és közgyűlésének határozatai alapján – megvásárolta a Microsoft Business Solutions – Navision értékesítésével és implementálásával foglalkozó BrnoData-IS spol. s.r.o. cseh informatikai céget. Az akvizíció teljes mértékben összhangban van a Synergon-csoport regionális növekedési stratégiájával, valamint a jelenlegi piaci recessziót ellensúlyozó üzlet- és piacfejlesztési törekvésekkel.

Az Infinity – a több feltétel meglétéhez kötött – vételárat saját erőből, a tavalyi eredményéből e célra elkülönített eredménytartalékból fedezi. Az Infinity 100%-os tulajdonába kerülő leányvállalat 2004. július 1-jétől kerül be az Infinity konszolidációs körébe és InfinityData s.r.o. néven tevékenykedik a jövőben.

Az Infinity ERP-stratégiája
A kis- és középvállalati szektor hatékony elérése az Infinity számára is fontos cél, amiben a Microsoft és az SAP is jó partnernek bizonyul. Csoport szinten jól ötvöződik az Infinitynél fellelhető MS Navision szakértelem a Synergonnál található SAP kompetenciával. Ma Csehországban az ERP piac legnagyobb szegmense a kis- és középvállalati réteg. Főleg olyan cégek kiszolgálására rendezkednek be, ahol 25–200 vállalati felhasználót kell ellátni. Az Infinity e stratégiai célja megvalósítás érdekében döntött a BrnoData-IS megvásárlásáról.
Elsősorban azért választották ki ezt a rendszert, mert az Infinity a kis- és középvállalatok kiszolgálásában hagyományosan a Microsoft technológiákra építve alakított ki erős kompetenciákat, nem utolsósorban az előnyös árfekvések miatt. Emellett természetesen az SAP-val kialakított együttműködést is fontosnak tartják. A Microsoft és az SAP rendszerei közötti árkülönbség nem a licencek árában mutatkozik meg, hanem inkább a tanácsadási tevékenységben.

Az InfinityData s.r.o.
A Microsoft Business Solutions Certified Partnerséggel rendelkező InfinityData s.r.o. Microsoft technológián alapuló komplex informatikai megoldásszállító. Tevékenységével célja, ügyfelei tevékenységi hatékonyságának és termelékenységének növelése, a kulcsfontosságú információk hozzáférésének javítása, valamint azok biztonságának megőrzése. A brnoi székhelyű cég több mint tíz éve aktív szereplője a cseh piacnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés