Connect with us

Hirdetés

technokrata

Problémát okoz az Office javítócsomag

Dotkom

Problémát okoz az Office javítócsomag

Kiderült, hogy a múlt héten kiadott Office XP és 2000 szoftverekhez kiadott SP3-as javítócsomag gondot okoz több népszerű spamszűrőnek is.

Az SP3 sok javítást és apróbb változtatást tartalmaz, többek között olyanokat is, melyek az Office Outlook e-mailkliensének védelmét hivatottak növelni. Azonban nem sokkal a service pack kiadása után a felhasználók arról kezdtek beszámolni, hogy jónéhány népszerű spamszűrő a patch feltelepítését követően nem volt képes együttműködni a felfrissült klienssel. Minden egyes alkalommal, amikor a kéretlen leveleket kiszűrni igyekvő program megpróbált elkapni egy üzenetet, az Outlook egy felpattanó ablakban figyelmezteti a felhasználót arra, hogy egy másik alkalmazás megpróbál hozzáférni a levelezőprogram címlistájához (address book).

Úgy tűnik tehát, hogy a hiba akkor lép fel, amikor a spamfilter a kliensben tárolt címlista segítségét szeretné igénybe venni annak eldöntésére, hogy az adott levél olyan küldőtől származik-e, akiben az adott felhasználó korábban már megbízott (s így valószínűsíthető, hogy nem kéretlen e-mailt küldött). Az SP3 módosításai között az egyik ugyanis meggátolja azt, hogy küldő szoftverek hozzáférhessenek az address bookhoz – ami segít megfékezni a vírusok és férgek terjedését; ám gondot okoz a spamszűrésben.

Ugyan a nem kívánt levelek kiválogatását nem állítja le a fenti jelenség, de a felhasználók számára meglehetősen zavaró, mondta Tricia Fahey, a spamfilterezéssel foglalkozó Cloudmark marketingigazgatója. A cég éppen ezért együttműködést kezdeményezett a Microsofttal, megoldandó a problémát. Az eset egyébként a Sunbelt Software Ihatspam termékét is érinti, csakúgy, mint a Symantec Norton Antispam alkalmazását. Igaz, ez utóbbi másként esett áldozatul az SP3 változtatásainak: az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat közlése szerint az Outlook eszköztára hajlamos befagyni, amikor a felhasználó megpróbálkozik egy üzenet újraosztályozásával (ezt követően pedig újra kell indítani az e-mailklienst). A Symantec ígéretet tett arra, hogy még ezen a héten kiad egy patch-et az alkalmazáshoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés