Connect with us

Hirdetés

technokrata

80 világsztár a lencse túloldalán – Angelina Jolie, Kate Moss, Nicole Kidman…

Dotkom

80 világsztár a lencse túloldalán – Angelina Jolie, Kate Moss, Nicole Kidman…

A Londonban bemutatkozó lélegzetelállító tárlat februárban Budapestre érkezik.

Angelina Jolie, Kate Moss, Nicole Kidman, David Coulthard, Tommy Hilfiger, Helena Christensen, Alessandro Del Piero. Világszerte ismert személyiségek abból az illusztris névsorból, akik a Canon és a Nemzetközi Vöröskereszt 2003. november 13-án megnyíló, A lencse túloldalán elnevezésű kiállítás-sorozatának főszereplői.

A londoni Tram Studiosból útnak induló lélegzetelállító tárlaton különleges fotók gyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők. A képeket 80 világsztár készítette – megörökítve a világot úgy, ahogyan ők látják. A kiállítás London, Párizs, Berlin, Milánó és Stockholm után Közép-Kelet-Európában kizárólag Budapesten lesz látható, várhatóan jövő év februárjában.

A Canon a divat, a sport, a zene, a filmművészet, a képzőművészet és az irodalom világának legismertebb reprezentánsait kérte fel arra, hogy készítsenek olyan képeket, amelyek kifejezik, hogyan látják ők a világot, illetve örökítsék meg azokat a pillanatokat, amelyek a leginkább inspirálják őket. Az elkészült alkotások az egyéni látásmód és a pillanat varázsának kifejezésén túl ritka alkalmat kínálnak arra is, hogy közönség némi betekintést nyerjen a híres személyek magánéletébe is.

Adomány a Vöröskeresztnek
A képekből készült exkluzív válogatást a Christies aukciós ház árverésre bocsátja. A többi alkotást a közönség a kiállítások ideje alatt megvásárolhatja. Emellett a Dazed & Confused egy 186 oldalas, egyedülálló könyvet jelentet meg, mely a kiállítás legjavát tartalmazza a Dazed Books válogatásában. A kiállításból, az árverésből, valamint a művészi kivitelezésű album értékesítéséből származó bevételt a Nemzetközi Vöröskereszt helyi szervezetei számára ajánlja fel a Canon. Az adományt a Vöröskereszt ifjúsági programjai finanszírozására fordítja. A program célja, hogy a humanitárius értékek népszerűsítésén keresztül inspirálja a fiatalokat és támogassa őket képességeik felismerésében és tehetségük kiaknázásában.

A digitális művészet térnyerése
A világsztárok a fotógyűjteményben szereplő életképeket egy Canon IXUS 400 típusú digitális fényképezőgéppel készítették. A gyűjtemény a digitális művészet világszerte megfigyelhető térnyerését hangsúlyozza, amely a digitális technológia segítségével minden korosztály és minden életstílus számára lehetőséget nyújt a kreativitás kifejezésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés