Connect with us

Hirdetés

technokrata

A TGA Consult Kft. kapacitásbővítő projektje

cubus

Ipar

A TGA Consult Kft. kapacitásbővítő projektje

A TGA Consult Kft. kapacitásbővítő projektje

Elindul a Cubus készházrendszerek gyártása a Széchenyi 2020 program támogatásával Dunaújvárosban.

A TGA Consult Kft. kiesenergiájú épületek tervezésével foglalkozik. A GINOP-1.2.1-16-os pályázat elnyerésének köszönhetően az általuk megálmodott minimalista irányzatot követő CUBUS házakhoz kapcsolódó moduláris, készházrendszer elemek rendszerét fejleszti ki és gyártja az egyedi igényeknek megfelelően. A Széchenyi 2020 program keretében elnyert 168,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatási összeg elősegíti a vállalatot a fejlesztésben és a versenyképesség növelésében.

A TGA Consult Kft. a Széchenyi 2020 program keretén belül várhatóan 2021.03.31-ig bezárólag valósítja meg a vállalat kapacitásbővítésével kapcsolatos projektjét. A 168,79 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a cég által kifejlesztésre kerül egy fejlett gyártói kapacitás, ami elősegíti a CUBUS házak rendszerelemeinek Dunaújvárosban történő, szélesebb körű, nagyobb mennyiségű gyártását. A cég által készített passzívház elemek és minimalista nyílászárókra egyre növekvő az igény, – a termékeket legfőképpen exportpiacokra szánják.

A vállalat célja a nyugati minőség fenntartása, amelyet a dunaújvárosi telephelyen történő kapacitásbővítés tud elősegíteni rövid és hosszútávon egyaránt.

A CUBUS egy mérnöki és technológiai ötleteket összesítő rendszer, mely mind a tervezés, mind a gyártás folyamatát illetően egyedi megoldásokat képvisel. A fő hangsúlyt a gyártási hatékonyság, valamint a környezetvédelem kapja a megvalósítások során.

A ház gyártási logikáját az autógyártásból már jól ismert elvek mentén szeretnék felépíteni – minél kisebb nyersanyag raktárkészlettel és már félkész termékek vásárlásával az építőiparban nem megszokott méretpontosságokkal kivitelezve. A ház alkotóelemeinek 80-90%-a tipizálható elemekből áll, így a gyártás és előkészítés önmagában is jól ütemezhető, a fennmaradó 10-20%-a pedig az ügyfelek minél teljesebb körű kiszolgálását szolgálja. Választható konfigurációs profilok mentén határozható meg számtalan felhasználói paraméter, a CUBUS ház tulajdonosa egyelőre teljesen az egyéniségére szabott házat kaphat.

A vállalat jelenlegi tevékenységét jellemző a 85%-os mérnökfoglalkoztatottság a garancia arra, arra, hogy tervezett megoldásai – egy az építőiparban megszokott attitűdöktől pozitív irányban eltérő eredményeket mutatnak fel. Az előgyártásnak a vevői elégedettségen kívül nemzetgazdasági és társadalmi hozadékai is vannak, hiszen egy készház elemeit olyan munkavállalók gyártják, akik nap mint nap megszokott ütemben, családjukhoz közel, folyamatos vezetői irányítás mellett, külső zavaró behatások nélkül a szakmájukhoz legjobban illeszkedő munkafolyamatot tudják tartósan végezni.

A projektről bővebb információt a www.tgaconsult.eu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Takáts László, ügyvezető

l.takats@tgaconsult.eu, +36 70 370 7440

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés