Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az Alza-csoport 1,4 milliárd eurós forgalommal zárta a 2020-as évet

E-gazdaság

Az Alza-csoport 1,4 milliárd eurós forgalommal zárta a 2020-as évet

Az Alza-csoport 1,4 milliárd eurós forgalommal zárta a 2020-as évet

2020-ban az Alza-csoport az elmúlt tíz év legnagyobb mértékű növekedését jegyezte, 1,4 milliárd eurós forgalommal zárt, 15,8 millió rendelést dolgozott fel, amelyeknek közel felét online, bankkártyával fizették.

Az előzetes eredmények szerint az Alza-csoport tavaly 1,4 milliárd eurós nettó forgalmat ért el. A webshop így az elmúlt tíz év legnagyobb mértékű növekedését érte el, éves szinten 28%-kal nőtt. Csaknem 5 millióra emelkedett az egyedi vásárlók száma, akik 15,8 millió megrendelést adtak le a webshopban.

“Ügyfeleink ebben a nehéz időszakban is bíztak bennünk, ezt bizonyítja, az egyes piacainkon elért növekedés. Magyarországon 27%-kal, Csehországban 23%-kal, Szlovákiában pedig 36%-kal nőtt forgalmunk. Óriási sikereket értünk el Ausztriában és Németországban, ahol 250 és 236 százalékkal nagyobb forgalmat értünk el”

– mondta Tomáš Havryluk, az Alza igazgatótanácsának alelnöke.

A terjeszkedés mellett az Alza szolgáltatásai és a kínált áruk portfóliójának fejlesztésébe is invesztált.

“A saját márkáinkra összpontosítottunk, mint például a Campgo és a Stormred sporteszközök, az AlzaGuard mobiltelefonok, valamint az AlzaPower termékek tartozékai, vagy az AlzaEco organikus drogéria”

– jegyezte meg termékkínálatuk növekedésével kapcsolatban Petr Bena, az Alza igazgatótanácsának alelnöke.

“A világjárvány idején bebizonyosodott, hogy helyes döntés volt az önkiszolgáló AlzaBox átvevőhelyek hálózatának intenzív fejlesztése. A webshop az utóbbi év során megháromszorozta a rendelések átvételének egyik legbiztonságosabb módját biztosító Alzaboxok számát, hiszen a gyorsaság és egyben az átvétel biztonsága az ügyfelek legfőbb igényéivé váltak. Így az egyik legfontosabb prioritás az átvevőpontok számának bővítése volt”

– hangsúlyozta Tomáš Havryluk.

2020-ban 15 specializált termékcsoport érte el az egymilliárdos cseh koronás forgalmi értékhatárt.

“Az új milliárdos különlegességek között voltak szépség- és drogéria, hobbi és kert, termékek, játékok, hordozható elektronika, sporteszközök, nyomtatók. Az Alza így igazi széleskörű áru és szolgáltatás értékesítővé vált “

– mondta Jan Sadílek, az Alza.cz marketingigazgatója. A mobiltelefonok forgalma meghaladta a 150 millió eurót, közel ekkora összeget ért el a laptopok, otthoni elektronika, valamint az informatikai, illetve mobiltelefon-kiegészítők eladása.

“Rekordnap volt számunkra december 14-e, amikor is több mint 11 millió eurós bevételt értünk el 119 715 megrendelés mellett. Ez másodpercenként átlagosan 1,39 megrendelést jelent”

– tette hozzá Sadílek.

A vásárlók a készpénz nélküli fizetési módokat részesítették előnyben, a fizetési tranzakciók csaknem 70%-a bankkártyával történt. A korábban nagyon népszerű utánvéttel vagy az áru átvétele során készpénzzel történő fizetéssel szemben az online kártyás fizetések aránya 46%-ra nőtt. Az Alza Számlafinanszírozási szolgáltatásának használata éves szinten több mint 440 százalékkal nőtt a beszállítók körében köszönhetően a gyorsabb finanszírozási lehetőségnek.

2020-ban az Alza-csoport csaknem duplájára növelte rászorulóknak nyújtott segítségét 2019-hez képest. Egymillió koronát adományozott a CoroVent tüdőventillátorok fejlesztésére, csatlakozott a COVID19CZ csoporthoz és segített elindítani a 1212-es vonalat. Az Alza saját 3D nyomtatóin készített arcpajzsokat egészségügyi dolgozók, valamint saját alkalmazottai számára is, illetve védőfelszereléseket, fertőtlenítőszereket és sátrakat biztosított a hajléktalanoknak. A Segítség nevű CSR platformjába már 80 nonprofit szervezetet vont be, több mint 100 projekttel, amelyek támogatására több mint 2,2 millió cseh koronát gyűjtöttek össze. További támogatást kaptak a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, akiknek az Alza laptopokat ajándékozott, hogy részt vehessenek az online oktatásban. 1,5 millió cseh korona összegű pénzügyi ajándékot adományozott a koraszülöttek és családjaik számára létrehozott alap számára.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu