Connect with us

Hirdetés

technokrata

A csúcstechnika hoz profitot

Dotkom

A csúcstechnika hoz profitot

A mobiltelefonoknak és a folyadékkristályos képernyőknek köszönhetően nőtt a Sharp profitja.

A fényképezőgépes mobiltelefonok úttörő gyártója, a japán Sharp Corporation 14,05 milliárd jenes (117,6 millió dollár) csoportszintű tiszta nyereséget jelentett üzleti évének júniussal végződött első negyedéről. Az eredmények 13,5 százalékkal haladják meg egy évvel korábbi adatokat.

A negyedéves eredményjavulást a mobiltelefonok és a folyadékkristályos képernyők nagy keresletével indokolták. Nem csoda, hiszen a brit Vodafone japán leányvállalata, a J-Phone már három éve, azaz 2000. novembere óta értékesíti mobiltelefonjait Sharp fényképezőgéppel fölszerelve, emellett a Sharp a folyadékkristályos képernyők legnagyobb gyártója Japánban.

A folyadékkristályos képernyők viszonylag kicsi, de dinamikusan bővülő piacán a Sharp nemrég 50% feletti részesedéssel rendelkezett, míg a koreai székhelyű LG Philips és a Samsung Electronics – a világ legnagyobb LCD-gyártói – a notebookok és asztali PC-k síkképernyős piacán osztozkodtak. Ám a Sharp újabban a jóval fejlettebb gyártástechnológiát igénylő televízió- és mobiltelefon képernyőkre helyezte át profiljának súlypontját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés