Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kímélik a gamereket: Itt a legújabb Dell és Alienware élmény

Geek

Nem kímélik a gamereket: Itt a legújabb Dell és Alienware élmény

Nem kímélik a gamereket: Itt a legújabb Dell és Alienware élmény

A Dell többek között technikai szakemberekkel és megoldásokkal juttatja el az esport élményét az oktatási intézményekbe

Az Alienware és a Dell a Computex 2019 kiállításon bemutatta gamer portfóliójának legújabb tagjait.

g3-15-3590_open-top-view-inside-keyboard

Az új Alienware m15 és m17, illetve a Dell G3 15 a vállalat első olyan gamerlaptopjai, amelyek az új dizájnelemek mellett a PC-s játékélményt felpörgető processzorokat kaptak. A képet két Alienware márkájú headset és több olyan kijelzőtechnológia teszi teljessé, mint például az alacsony kékfényt kibocsátó képernyő. Mindemellett az oktatás területén új esportberuházásokat is bejelentett a vállalat.

Vékonyabb és erősebb Alienware m15 és m17 laptopok

Az Alienware bemutatta eddigi legvékonyabb, 15 és 17 colos, 2,13 kg, illetve 2,63 kg* kezdősúlyú gamerlaptopjait, az újratervezett Alienware m15 és m17 modelleket, amelyek fejlettebbek és erősebbek az elődeiknél. Az új számítógépek a CES-en bemutatott Legend dizájn mellett minden eddiginél kifinomultabb megoldásokra épültek.

Az Alienware m15 és m17 olyan játékosoknak készültek, akiknek fontos a mobilitás, de nem kötnek kompromisszumot a kiemelkedő teljesítményt illetően, amelyről az Intel processzorok és NVIDIA GPU-k gondoskodnak. Számos kijelzőtechnológia javítja a játékélményt. Az m15 a világ első Tobii szemmozgás-figyeléssel rendelkező 15 colos, az m17 pedig a világ első Eyesafe®-kijelzős laptopja, amely az élénk színvilág megtartása mellett is kevesebb kék fényt bocsát ki. A játékosok ezenkívül az újonnan elérhető OLED-kijelzők 144 Hz-es és 240 Hz-es verziói közül választhatnak. A hűtésteljesítmény javítása érdekében a legújabb Alienware-ek Cryo-Tech 3.0 új, optimalizált hőmodulos kialakítást kaptak, amely 20 százalékkal növeli a légáramlást az előző generációs m15 laptophoz, és 25 százalékkal az előző m17 modellhez képest. A további dizájnelemek közé tartozik a teljes magnézium ház, a lekerekített él, a keskeny keret, az átalakított billentyűzet, a precíziós üveg érintőpad, a kizárólag SSD-alapú tárolás és a billentyűzetenkénti RGB LED AlienFX világítás.

g3-15-3590_group-shot-both-color

Belépő játékélmény: Dell G3 15

A G sorozat elsősorban azokat a játékosokat célozza, akiknek ez lesz az első gamerlaptopja. Az idei Computexen bemutatkozó Dell G3 15 még többet nyújt, miközben az ára továbbra is versenyképes marad. A megfelelő erő és teljesítmény érdekében az új Game Shift szolgáltatás egyetlen gombnyomással engedélyezi a maximális ventilátor-fordulatszámot, hogy a processzorteljesítmény az intenzív játék során is optimális legyen. A 15 colos G3 a külseje is megnyerő: vékony és karcsú ház, vékony keret, a játékosoknak szánt, opcionális 144 Hz-es kijelzővel és 4 zónás RGB-háttérvilágítású billentyűzettel is elérhető. Az új, S ívű kialakításnak köszönhetően pedig nagyobb méretű portok is elférnek a hátoldala közelében.

Kiemelkedő teljesítmény

A 9. generációs Intel Core mobile CPU-k asztali számítógéppel összemérhető teljesítményt nyújtanak a gamer- és alkotói laptopokban: akár 5.0 GHz Turbo órajelen 8 magot és 16 szálat működtetnek. Megállják a helyüket a teljesítményigényes AAA-játékokban és a nagy terhelést jelentő kreatív szerkesztési és renderelési munkafolyamatokban, akár utazás közben is. Ezt kiegészítik a lenyűgöző grafikus teljesítményt nyújtó, választható NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, RTX 2060, 2070 vagy 2080 videokártyák. A mindehhez elérhető HyperEfficient VR technológia akár 8 fázisú grafikus feszültségszabályozást és 6 fázisú processzor-feszültségszabályozást kínál a hosszabb ideig tartó csúcsteljesítmény érdekében.

aw-headsets-aw510h-side-shot-dark-side-of-the-moon

Két egyedi Alienware audioeszköz

Az Alienware bemutatta a játékosoknak tervezett vezetékes headsetjeinek új generációját – az Alienware 7.1 Gaming Headsetet és az Alienware Stereo Gaming Headsetet.

Az új fejhallgatók nagy érzékenységű, kézileg hangolható driverrel rendelkeznek, amelyek előre behangoltan vásárolhatók meg a tiszta hangzás érdekében. Mindkét modell fülpárnái műbőrből, sportruházati szövetekből és memóriahabból állnak, amelyek zajszűrő tulajdonságaik mellett hozzájárulnak a csúcsminőségű hangélményhez. A szövet fejpánt optimális szellőzést, kényelmet és zajszűrést biztosít, és rejtett elemek segítségével a fülhallgatók mérete is állítható, a boommikrofon pedig visszahúzható. Egy-egy ilyen headset viselése még a maratoni játékmenetek során sem válik kényelmetlenné, ráadásul elegáns, egyedi Alienware Legend dizájnnal rendelkezik.

Eyesafe® kijelző alacsony kékfény-kibocsátással

A 17 colos Dell G7 és az Alienware m17 laptopok rendelhetők elsőként a kék fény kibocsátásának csökkentésére optimalizált Eyesafe® kijelzővel. Júniustól már elérhető az Alienware Area-51m modellhez is, az azt követő hónapokban pedig a teljes Alienware-kínálathoz.

Az Eyesafe® úgy csökkenti a nagy energiájú kék fény kibocsátását, hogy közben nem rontja a színtartományt. A megoldás a káros kék fényt szelektíven, már a forrásnál csökkenti, és szétszórja a fényspektrumban. A játékosok sok időt töltenek a képernyő előtt, és egy átlagos kijelző esetében a tartós kékfény hatása egészségügyi következményekkel járhat, ami lehet szemszárazság, irritáció, alvászavar, homályos látás, csökkent figyelem és koncentrációzavar1.

alienware-m17_tobii_left-open

Az esport élményét az oktatási intézményekbe

Az Alienware befektetőként, képviselőként és rajongóként már régóta szerves része az esportot űző közösség életének, valamint a versenyzők és profi játékosok egyik kedvelt választása világszerte. Ahogy az esport népszerűsége egyre nő, az egyetemek kezdik felismerni az erre a területre specializálódott technológiai tanácsadók szerepét és a megoldások előnyeit, így azért, hogy az esportot beilleszthessék a tananyagba a Dell Technologieshoz fordulnak segítségért. A National Association of Collegiate Esports szövetség által kiadott adatok alapján az érdeklődés egyre nagyobb. A szövetségnek több mint 130 felsőoktatási intézmény a tagja, több mint 475 egyetemnek van esportklubja, és Észak-Amerikában már 800 középiskola tagja a High School Esports League szervezetnek, amellyel a tanulók és az intézmények számára is számos lehetőség nyílik meg.

A Dell Technologies elkötelezetten támogatja a technológiai műveltség terjedését a fiatalok körében, ezért teljes körű megoldásokat kínál az Egyesült Államok oktatási intézményeinek. A cél, hogy az iskolák egyetemi esportküzdőtereket alakíthassanak ki, esportklubokat indíthassanak vagy olyan többcélú termeket építhessenek, amelyekben az oktatást, a tanulást és az esportot is támogató környezet teremthető meg. Akár Alienware-eken versenyeznek, akár Dell Precision munkaállomásokon terveznek játékokat, az esport lehetőséget biztosít a tanulóknak olyan kulcsfontosságú képességek fejlesztésére, mint az együttműködés, a stratégia, a kommunikáció vagy a kritikus gondolkodás. Ezek a valóéletben is jól használható készségek segítenek felkészíteni a diákokat a digitális korszak karrierlehetőségeire.

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés