Connect with us

Hirdetés

technokrata

6,8 milliárd dollár az Intel második negyedévi árbevétele

Dotkom

6,8 milliárd dollár az Intel második negyedévi árbevétele

A részvényhozam 0,14 dolláros értéke az előző negyedévhez képest változatlan, míg a 2002. második negyedévében jelentett 0,07 dollárhoz viszonyítva 100 százalékkal magasabb.

Az Intel közzétette második negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. A lapkagyártó az előző negyedévben 6,8 milliárd dollár árbevételt realizált. Ez 1 százalékkal magasabb, mint az előző negyedévi, és 8 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtti eredménynél.

A második negyedév nettó nyeresége 896 millió dollár, amely 2 százalékkal alacsonyabb, mint az előző negyedévben elért eredmény, és 101 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtti nettó eredménynél. A részvényhozam 0,14 dolláros értéke az előző negyedévhez képest változatlan, míg a 2002. második negyedévében jelentett 0,07 dollárhoz viszonyítva 100 százalékkal magasabb.

“Negyedéves eredményünk meghaladta előzetes várakozásainkat, köszönhetően a számítástechnikai termékeink iránt tapasztalt növekvő keresletnek. Ily módon az előző évhez viszonyítva kiváló eredményt érhettünk el – mondta Craig R. Barrett, az Intel vezérigazgatója. “Továbbra is sikeresek vagyunk a fejlődő országok piacán; az ázsiai és csendes-óceáni térségben elért bevétel minden korábbinál magasabb volt.”

“A kutatás-fejlesztésbe, valamint a gyártástechnológiába fektetett tőke csúcsminőségű termékek kifejlesztését és megjelenését eredményezte. A piac lelkesen fogadta a nagyobb teljesítményű Pentium 4 processzoraink megjelenését, melyek asztali számítógépekhez készültek, emellett a notebookokra optimalizált Intel Centrino mobil technológia is igen kedvező piaci fogadtatásra talált. A közelmúltban hoztuk forgalomba a nagy teljesítményt igénylő vállalati rendszerek számára fejlesztett, újgenerációs Itanium 2 processzorunkat, mely széles iparági támogatás mellett jelenhetett meg.
Az Intel 35. születésnapját ünnepli, a Szilícium-völgy megalapítójaként továbbra is az a stratégiánk, hogy innovatív termékeink és technológiáink révén a változás katalizátorai maradjunk. Ez vezethet csak a hosszú távú sikerhez.”

A második negyedév pénzügyi eredményeibe beleértendő az online szolgáltatási üzletág felszámolásának 106 millió dolláros költsége, valamint immateriális javak 112 millió dollárra rúgó értékleírása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés