Connect with us

Hirdetés

technokrata

NEC-Siemens együttműködés 3G-re

Dotkom

NEC-Siemens együttműködés 3G-re

A 3 HK a NEC-kel és a Siemensszel szövetkezik 3G mobilhálózatának megépítésére.

A NEC és a Siemens mobile által Angliában és Olaszországban megépített Hutchison 3G hálózatok sikeréből kiindulva a Hutchison 3G HK Ltd. (Hongkong legnagyobb mobilhálózat-üzemeltetője) e két céget bízta meg a harmadik generációs hálózatához szükséges rádióhálózat szállításával.

A Hutchison 3G HK 2003 augusztusára tűzte ki „3” nevű szolgáltatásának premierjét. A szerződés értelmében a NEC és a Siemens mobile biztosítja kulcsátadásos alapon a hálózat fő részeit a GSM-alaphálózat kivételével: szállítja és telepíti a komplett 3G rádiós elérési hálózatot alkotó hálózat-vezérlőket, bázisállomásokat és hálózatmenedzsment-rendszert.

A NEC és Siemens mobile infrastruktúrája a WCDMA-technológiára épül, és teljesen kompatíbilis a 3G Partnership Project (3GPP) által rögzített nemzetközi specifikációkkal. Eddig Hongkong egész területére kiterjedően több mint 100 bázisállomást telepítettek, melyek között van néhány Micro-Node-B típusú is. Ez az olcsó és helytakarékos típus a NEC és Siemens mobile közös fejlesztésében jött létre UMTS-együttműködésük részeként. További előnye, hogy gyors indulást és hálózatbővítést tesz lehetővé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés