Connect with us

Hirdetés

technokrata

A múlt hétvégére meghirdetett internetes támadásdömping eredménye

Dotkom

A múlt hétvégére meghirdetett internetes támadásdömping eredménye

A múlt héten kapott nyilvánosságot az az esemény, melynek célja minél több website feltörése volt. A hétvégére időzített támadás-sorozat részletei.

Egy felhívás miatt nagyszabású online vandalizmus lesz úrrá az Interneten a hétvégén – jósolták az Egyesült Államokban. Ekkorra időzítették ugyanis az a ˝versenyt˝, melynek nyertese az lehet, aki a legtöbb pontot szerzi meg website-ok deface-elésével. Roberto Preatoni, a Zone-H alapítója és szerkesztője megpróbálta megbecsülni a támadásoknak áldozatul eső weblapok számát: az esemény előtt Preatoni 20 és 30 ezer közé tette a hétvégén feltört website-ok várható mérlegét.

A Defacers´ Challenge névre keresztelt eseményről a Zone-H (a világszerte megtörtént deface-elések egyik legnagyobb archívumakén) tudósított – volna, ugyanis a nagy érdeklődés miatt nem volt folyamatos a website működése. Körülbelül 500 darab weblap feltörését tudták regisztrálni a verseny ideje alatt, ám ennél jóval több történ(hetet)t. Egy átlagos vasárnap ugyanis körülbelül 1000 és 3000 deface-ről szokott értesítés érkezni, közölte Preatoni, aki egyben azt is elmondta, hogy a kihívás eredményei (szerencsére) messze elmaradtak az előzetesen vártaktól. A nagy portálok mind folyamatosan működésképesek maradtak a hétvége folyamán.

Egyesek ugyanakkor hevesen kritizálták az eseményre figyelmet felhívókat. Azt rótták fel ugyanis a tájékoztatókkal szemben, hogy ezzel csak népszerűsítik az online vandalizmust, így a jövőben több, hasonló esemény ˝megrendezésére˝ kerülhet sor – holott pedig a Defacers´ Challenge lényeges problémákat nem okozott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés